2007-04-19

Meleg, nyári napokra

Aki 25 fok fölött nem kívánja a forró, gőzölgő pastát, próbálja ki ezt a hideg tésztasalátát. Még Rómában, ösztöndíjas egyetemistaként szoktam rá erre az ételre, mikor júniusban olyan idő volt, hogy azt – hiába zártuk a spalettákat – déltől háromig még a lakásban is nehezen viseltük.

Hozzávalók: fél kg penne, 3 zacskó mozzarella, 5-6 szem paradicsom, sok-sok bazsalikom, fokhagyma és olaj, só.

A tésztát kifőzöm, lehűtöm. Felkockázom a mozzarellákat és a paradicsomot és összekeverem a tésztával. Rengeteg bazsalikommal, fokhagymával (ha vendégeknek készül, ebből kevesebbet teszek bele), olajjal és sóval ízesítem. Ez a mennyiség előételnek kb 8 személyre elég.

9 megjegyzés:

Unknown írta...

Fantasztikusan szépek a képeid, gratulálok!

Névtelen írta...

A tészta nem ragad össze állásában?

Dolce Vita írta...

Maci!

Köszönöm a dícséretet. Két hobbim találkozott. : )

Ildikó!

Ehhez az ételhez a tésztát le szoktam öblíteni hideg vízzel, így hűtöm, és így nem ragad össze. Meleg evős tésztát viszont tilos öblíteni!!!

Dolce Vita írta...

meleg=melegen

Névtelen írta...

Dolcevita, köszönöm! A melegen evős tésztát sosem öblítem le, szerintem is szentségtörés :) A környékünkön lakó ismerőseik néznek is rám furcsán... ők ugyanis leöblítik.

Dolce Vita írta...

...és amikor a paprika tv "szakácsai" lemossák a spaghettit?

Névtelen írta...

Köszi az ötletet a holnapi ebédre. Gyönyörű a kép!

Névtelen írta...

wonderful this pasta in a glass!

Dolce Vita írta...

Grazie Francesca, come hai trovato mio blog? Le tue foto sono molto belle, le ho viste qualche giorni fa.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin