2007-06-05

Az első benyomás: Marinált szardella mascarponéval

Bő 11 órás éjszakai utazás után, reggel fél kilenckor megérkeztünk Radicondoliba, amely pontosan 978 lakost számláló meseszép, középkori városka. (Közben született egy gyerkőc, úgyhogy már 979-en vannak.) A kopott téglafalak, a zsalugáterek, az utcán trécselő helyiek és a táj (erről is lesz kép) egyszerűen lenyűgözött minket. A városkában 1 perc séta alatt elérhető minden. Van 3 étterem, 3 közért, 1 hentes, 1 fodrász, posta, pék, iskola, 2 templom, egy ékszerbolt, egy játék és papírbolt, illetve egy unatkozó amerikai feleség által üzemeltetett kéziszövésű anyagok boltja, ahol szerintem még senki semmit nem vett. Mindez mondom pár száz emberért! Az első utunk a bárba vezetett, amely egyben étterem is. Első dolgom persze az étlap tüzetes átvizsgálása volt. Rögtön szemet szúrt egy előétel: marinált szardella mascarponéval. Hmm ilyet még nem ettem, és miután a falu 2-es számú éttermének a menüjén is megtaláltam ezt az ételt, egyre kíváncsibb lettem. Este meg is kóstoltuk, és ezt jól tettük. Másnap mentem is szardellát és mascarponét venni.
Ezt az egy ételt készítettem és fotóztam le kinnt. Többet szerettem volna, de valahogy a főzések mindig borozással párosultak… De azért lesz ételbeszámoló bőven.
Folyt. köv.

Hozzávalók: 8-10 szardella (ott piacon vettem szép nagyokat, amelyek nem nagyon hasonlítottak az itthon kapható konzerves verzióra. De sztem konzervből is jó lesz), olaj, petrezselyem, pár csepp ecet, kis szárított erőspaprika, mascarpone

1. A halat leöblítem egy kis ecetes vízzel
2. Az olajból, petrezselyemből, paprikából öntetet készítek, ráöntöm a szardellára
3. Mascarponéval és friss fehérkenyérrel tálalom. A párosítás szerintem zseniális, a sós hal és a krémes tejszínes mascarpone. Gratulálok annak, aki kitalálta!

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Várjuk a további beszámolókat! Kb. 1hete találtam az oldalad és ezentúl napi nézni és olvasni való lesz az oldalad. Gratulálok csak így tovább.

Arwen írta...

Szia!

Lenyűgöző beszámoló ez az utazással párosított főzőnapló. Én is nagy olaszrajongó vagyok és nagyon várom a folytatást. Gyorsan kerestem is rss feedet az oldaladhoz! :)

Dolce Vita írta...

Erika, Arwen!

Köszönöm, igyekszem folytatni

Névtelen írta...

Szia,
Az itthon beszerezhető szardella-verziók közül melyik típusút javaslod?

Köszi

LepkePillangó

Dolce Vita írta...

LepkePillangó!

Szerintem az üveges kiszerelésűekben nagyobbak vannak, mint azokban a minikonzervekben. Próbálj minél nagyobbat venni, de ha nincs sztem bármelyik megteszi, az ízük hasonló, csak a nagyoknak egész más az állaga,

Névtelen írta...

Köszi a gyors választ!
Mai gyors vacsora ez lesz.:-)))

Sajnos az állagot ismerem: még az üveges is mállik szét a kezembe, ahogy teszek-veszek vele. Gyönyörű szardella csíkok pillanatok alatt szardella pasztává tudnak válni, pedig azt hiszem, hogy nem csinálom nagyon fakezűen.

LepkePillangó

Dolce Vita írta...

A képen láthatóak, olyan 10-12 cm nagyok voltak, és én tsiztítottam őket. Na az annyira nem volt jó...
Hogy sikerült? Tetszett az ízpárosítás?

Névtelen írta...

Húúú! Iszonyúan ízlett, és óriási sikert arattam vele. Léc magasan: pasim is nagy gourmet, szeret is főzni, és szeret mindenfélét kipróbálni.
Viszont nem bírtam ki, és zsályásat is megcsináltam, időbe nagyon nem került,
nyári terasz asztalon elfért mindkettő.

Köszi!!!

LepkePillangó

Dolce Vita írta...

LepkePillangó!

Örülök, hogy sikert arattál vele. Remélem, tudok még ilyenekkel szolgálni!

Névtelen írta...

Biztos vagyok benne.
Állandó vendég vagyok az oldalon.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin