2008-04-10

Villámebéd – spenótós-ricottás farfalle

Ha 10 perc alatt kell ebédet összedobni, jöhetnek a villámtészták. Ez nem egy olyan ételfajta, mint a villámpác, hanem mesterséges anyagoktól mentes, házi készítésű étel, amely majdnem annyi idő alatt készül, mint egy mikrózható késztermék. A lényeg, hogy míg a tészta kifő, gyorsan összedobunk valami finom feltétet, sőt közben még meg is teríthetünk. (csak a fantáziánk, és a hűtő tartalma szab annak határt, mi kerül rá, de segítségként pár klasszikus: carbonara, citromos spaghetti, aszaltparadicsomos spagehtti, aglio-olio-peperoncino)
A ricottás-spenótos egy „komplettebb” változat, azért szeretem, mert még a gyereknek is tápláló, egészséges ebéd. A ricottával és spenóttal töltött tészta kifordított változata, ilyen formában az olaszok nem eszik, de szerintem nagyon finom, és ha sietünk, akkor nézze el nekünk mindenki, hogy nem gyúrunk és töltünk hozzá tésztát. (Friss) leveles spenótból mutat a legjobban, nekem most csak fagyasztott pürém volt, így egy kicsit főzelék-szerű a kinézete, de az íze kiköszörüli ezt a csorbát. Ugye mennyivel jobb, mint egy Knorr leves?

Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott), 25 dkg ricotta, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, 40 dkg farfalle (vagy penne rigate), parmezán

1. Tegyük fel főni a tésztának való vizet
2. A kiolvadt spenótot dobjuk olajra, adjunk hozzá fokhagymát, majd a ricottát
3. Sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel a szószt
4. Főzzük ki a tésztát, szedjük tányérokba, majd szedjünk rá spenótos szószt
5. Parmezánnal tálaljuk

Ha van még +2 percünk, készítsünk zsályavajat, ezzel locsoljuk meg tálaláskor a spenótos tésztát.

6 megjegyzés:

Bombadil Toma írta...

magam is nagy híve vagyok az efajta villámgyors tésztáknak. a hét öt napján ilyeneket eszek. a variációk száma végtelen:))

Névtelen írta...

Szia!
Az aktuális körkérdés neked: Milyen bor lennél? http://agifoz.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=51540

Névtelen írta...

Köszönöm a jó receptet, nagy sikert arattam vele. Desszertként málnás pana cottát készítettem. Nagyon tetszik a blogod, fotóid. És az alapanyagokról leírtakat is nagyon hasznosnak találtam. További sok sikert! üdv, Adri

Névtelen írta...

Tudom, kövezés jár érte, de egy kis szerecsendiót reszeltem bele próbaképpen, és isteni volt... ;)

Névtelen írta...

Jaigen, és csak grana padano volt itthon...
Ugye azért nem ölsz meg nagyon... :)

Dolce Vita írta...

Airnold!

Szokás szerecsendiót tenni bele, én nem szeretm, ezért nem használom hozzá.
Itthon én is szinte csak grana padanót használok...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin