A különböző zöldséges felfújtak, frittaták nyáron önálló fogásnak is megteszik, de talán még jobb, ha egy vegyes előételtálról csemegézhetjük őket. Hamarosan jöhet a friss zöldborsós verzió is, amely igen dekoratív szeletelés után.
Ez, a képen is látható példány mángoldból készült. A mángoldot a nagycsarnokban vettem egy nénitől. Mostanában jobban szeretem, mint a spenótot, mivel a hatalmas leveleket nem kell órákig mosni. A hatalmas levelekbe sok mindent becsomagolhatunk, nekem már meg is van az ötletem rá, hogy mit.
Hozzávalók: 25 dkg mángold, 1 „púpos” evőkanál friss krémsajt (pl. Cserepes) vagy 3 evőkanál tejszín, 4 tojás, fokhagyma, parmezán/pecorino, só, bors, olívaolaj, a tál kikenéséhez: vaj, morzsa
1. A mángoldot mossuk meg, csíkozzuk fel, majd olajon, aprított fokhagymával pároljuk, míg össze nem esik. Sózzuk, borsozzuk
2. Adjuk a krémsajtot is a mángoldhoz, majd reszeljünk hozzá egy kis parmezánt/pecorinót
3. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habnak, a sárgákat sózzuk, borsozzuk, enyhén verjük fel. Ha kihűlt a mángold adjuk hozzá a tojásokat
4. Vajazzunk ki, majd morzsával szórjunk meg egy tűzálló tálat és 200 fokon kb. 20-25 percig süssük a felfújtat
Hidegen és melegen is kitűnő
2008-05-20
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Huhh, én imádom a mángoldot. S ha már horvát utazás: én olyan egyszerű horvát módon csinálom, kevés fokhagymás vajban, olajban megpárolva. Ez a felfújt viszont új távlatokat nyit!
Nem Cserepes, hanem Cserpes...
..ha már.. :-)
�gi!
Ha k�retnek k�sz�ted citromot �s borsot nem raksz r� Csak vaj �s fokhagyma?
Tervezek egy t�lt�tt verzi�t is, rem�lem az is tetszik majd. N�lunk a kertben is lesz az id�n, �ghyogy j�nnek a receptek
N�vtelen!
K�szi, olykor elg�pel az ember ezt-azt
Szia!
Nagyon szép! Szeretem a mángoldot, sok van a kertünkben.
Mi sajttal szoktuk megtölteni és kirántjuk, nagyon finom!
Ezt is kifogom próbálni!
Üdv: Edit
Edit!
A sajttal töltés nagyon jó ötlet, kipróbálom, már a miénk is nő a kertben
Megjegyzés küldése