2008-08-13

VKF! 17. Az összefoglaló II.


Ezzel teljes a Saláta-bár kínálata. Mindenkinek köszönöm a közreműködést!

Macsfalatok írója Kismacs meleg, juhsajtos vargányasalátát és egy spenótsalátát készített Stahl nyomán. Mindkettőt már régen szerette volna kipróbálni, a forduló erre jó apropónak bizonyult.







Tintaleves elkészített az ő majdnem kedvenc salátáját, egy parmezános, balzsamecetes sült cukkínisalátát, csak magának, egyszemélyes salátaként, a vendégek faksznijait figyelmen kívül hagyva.






Mamihami új kedvencét mutatja be, egy salátát, amelyben megesett a paradicsom és a sárgadinnye tökéletes egymásrátalálása. Elsőre ő is furcsállotta, de esküszik rá, hogy zseniális. Tessék kipróbálni!






Marmalade egy tartalmas mexikói csirkesalátát készített, új szenvedélyének hódolva, amelynek tárgya nem más, mint a mexikói konyha. Rózsaszín fűszeres salsája bőven illeszkedett volna a korábban elvetett, „think pink” irányvonalú VKF! kiírásomnak.








Mennyei Manna két gyönyörűséget készített a fordulóra, egy rózsába borult gyümölcssalátát , illetve egy halsalátát ananásszal. Mindkettőnek meseszép a kivitelezése. Klikk!



Mennyei Mignonék sült sárgarépa salátája valójában csak a B verzió volt, egy friss articsókás buggyantott tojással szerettek volna készülni, a vendégszereplést maga az articsóka mondta le, rá szeptemberig várni kell. Szerintem a B-listás versenyző is nagyon szépen teljesített, és ő is elég fotogén.



MiniMálna a forduló mennyiségi csúcstartójaként nem kevesebb, mint 7 recepttel készült, Megoszt velünk egy tonhal, egy kalabriai, egy málnás, egy mozzarellás, egy réteskosárban készült gyümölcs, egy tésztás caprese és egy kenyérsaláta receptet. Mind erősen délies vonal, ezért szívem szerint szólnak.






Szilda, utolsó beesőként (ha tudta volna korábban, hogy nem lesz netem) egy régi kedvenc receptjét vette elő, és egy kukoricás-avókádós salátát készített a fordulóra





Moha és Sáfrány is az egyik kedvenc salátáját, grillezett zöldséges salátát készített. Tápanyag szempontból teljes fogás és meleg összetevő is van benne, hiszen így lesz igazi főétel egy saláta





Napmátka tűzhelyén ropogós sült saláta készült, amelyhez a hozzávalókat egyenest a konyhakertből szedte. Innen hibázni már nem is lehet.







Neguilla meleg krumplisaláta az egyik kedvencem a fordulóból. Az apró sárgahéjú salátakrumplit a sógoréktól szerezte be. És, miért a kedvencem? Mert ez a saláta a legjobb példa arra, hogy egy saláta nem feltétlen fitness darab, és csak kecskék ehetik!




No salty is két salátával készült, egy tapas bár hangulatát idéző polipsalátával és egy különleges tálalású salátaszendviccsel.




A Nokedliblogon lencse főtt füstölt kacsamell-szeletekkel és az egész cikóriára lett ágyazva. A blog szerzője mázlista, párja reklamál ha pár napig nem saláta kerül az asztalra vacsoraként. A nyomdaiparban járatos hölgy így kedvenc farmerjébe tutira minden reggel belefér.





Millie a Pákosztos macska konyhai kalandjairól Gazpacho salátával bővíti a saláta bárunk kínálatát. Kánikulában ideális választás.








Bombadil Toma, Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből, régi blogger, azonban újonc VKF nevező, ő is két salátát készített, megmaradva az olaszos, mediterrán vonalon egy mozzarella salátát fokhagymás crostinvel és egy fetás zöldbabsalátát.







Rossa mela hirtelen felindulásból, csakhogy megtörje a jó ideje tartó csendet (szeptemberre ígéri, visszatér), pár perc alatt összedobott egy ízletes fogást. Őszibarackos mozzarella salátája viszi a Tőle megszokott mediterrán vonalat, mégis egy egészen új (legalábbis számomra) párosítással rukkolt elő.





Sajtkukacék, akár fogyókúrára is alkalmas, mégis laktató, pikáns padlizsánsalátát készítettek. Én azért az istenien sikerült bagettjéből egy felet elrágcsálnék ehhez a salihoz, és úgy már nem is olyan fogyós. , Második verziójuk egy kuszkusz saláta almával, dióval és zellerszárral, szigorúan korianderzöld nélkül!



Egy teknős-saláta a Teknőslevesről, gyömbéres, mézes, meleg répasalátáját 20 emberre készítette, a meglévő alapanyagokból. Szerintem igenis nagyon kreatív!






Nana a Vegasztrománia szerzője kedvenc saláta összeállítását, a gyümölcs, sajt, mag triumvirátust választotta, amely ezúttal ringlószilva, camembert és mandula személyében öltött testet. http://vegasztromania.blogspot.com/2008/07/vkf-xvii-fordul-salta.html







Kisvirág Olaszországból egy fusilli alapú zöldséges, sajtos tésztasalátát készített nekünk.









Chili salátájának ötlete egy közeli étteremből származik. Itt sokszor kérte azt a salátát, ma már inkább maga készíti el otthon, mert az éttermi színvonla sokat romlott. Májpástétom, ecetes gomba és feta sajt kell csupán hozzá. A költséghatékony működés jegyében csak nem májkrémre cserélték a pástétomot?

Urban Eve almás, diós sajtsalátája egy nagyon forró napon készült, azóta állandó szereplője a menünek.

Zsú a Zsús is, konyhás is blogról 100. posztként (gratulálok!) csirkés padlizsánsalátával készült, ura elismerően bólintott, úgyhogy a saláta megismételhető! Nagyon rendes.

Újabb újoncunk Ottis a terülj, terülj asztalkám blog szerzője citromcsónakokban utaztatja könnyű salátáját. Zseniális tálalásai ötlet!

4 megjegyzés:

szazala írta...

Gratulálok!

Rossamela írta...

Tudom, hogy az időzített poszt az oka, hogy nem így került ide, de szeretném megjegyezni, hogy nem ezt neveztem a VKF!-re, hanem a garnélás-dinnyéset.

Szép munka az összefoglaló, köszönöm!

Edit írta...

valaki mondja mar meg minek a roviditese az h VKF?! lecileci es bocsi h nemtudom

Dolce Vita írta...

Edit!

Vigyázz, kész, főzz! Játék, amelyen résztvehet az akinek van blogja, de az is akinek nincs. Minden hónapban van kiíró, ő adja meg, milyen témában kell főzni

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin