
Hozzávalók: 15 dkg 80%-os étcsokoládé, 20 dkg őrölt mandula, 5 dkg porcukor, 4 teáskanál reszelt gyömbér, 3 mokkáskanál citromfű (szárított, őröltet használtam), 3 evőkanál fekete szezámmag, 4 darab aszalt sárgabarack, beáztatva, egész apróra vágva
1. Keverjük össze a mandulát és a porcukrot, adjunk hozzá pár csepp vizet és gyúrjunk masszát belőle
2. Keverjük a masszába a fűszereket, a szezámmagot és a barackot
3. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, vigyázzunk nehogy túlmelegítsük!
Tegyünk a formák aljára egy-egy kiskanálnyi csokoládét, majd tegyük a formát a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárduljon
4. Formázzunk kis gömböket a marcipánmasszából (akkorát, hogy beleférjen úgy a formába, hogy csokoládéval még be tudjuk vonni), és minden formába helyezzünk egyet
5. Öntsük fel a formákat csokoládéval

5 megjegyzés:
Van ilyen, hogy pralinéforma? Hol vetted? Szívesen vennék én is, milyen klassz lenne karácsonyra ilyen ajándékot készíteni.
Egyébként nagyon szeretem a blogodat!
Az Árkádban a Butlers nevű üzletben vettem
Gyönyörű a fotó, csak fokozza a tavasz hangulatot. :-)
Kedves dolcevita!
Szeretnék készíteni borral töltött bon-bont! Nincs ötleted hogyan juttathatnám a folyadékot a csoki közepére?
Szia,
Isten áldja a Coppeneur céget :), na meg, hogy nálad olvastam róluk. ma megcsináltam a narancsos sáfrányos verziót, mondanom se kell isteni (persze ez tényleg bon bon, 1 bőven elég belőle 1 napra). Most meg szemezek az epres borsossal, és a mákos is nagyon izgatja a fantáziám. :) Van egy rakat amiből választani lehet.
Már meg lehet nézni az idei karácsonyi szortimentet is, ha még nem láttad. Jó ötletek vannak az idei szaloncukrokhoz :)
Üdv,
Vera
Off téma: A sütőd ILVE?
Köszi
Megjegyzés küldése