Gyors desszert abból, amit a hűtőben találtam. Tíz perc alatt elkészül, mégsem ciki még vendégeknek sem adni. Mi a vasárnapi ebédet zártuk vele. Elég tömény, a receptben megadott mennyiség 4 főre elég. Szerintem cukor nem kell bele.
Hozzávalók: 10 dkg 80%-os csokoládé, 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín
1. Vízfürdő felett felolvasztom a csokoládét
2. Hozzákeverem a mascarponét
3. Kemény habot verek a tejszínből, majd óvatosan hozzákeverem a kihűlt csokoládéhoz
4. Poharakba kanalazom, hűtőbe teszem
2009-04-22
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Jól hangzik! És a képeidet is úgy szeretem. :-)
Ez a krém nálunk is nagy sikerrel fut. :)
Én torták betöltésére is ezt használom.
Hmm ismét egy nyálcsorgatós recept... :)
Nem vagytok valami édesszájúak!
Mindenből kicsit többet tettem bele, és megmézeztem, mert 70%-os csokival nem találtam elég édesnek, és hármunknak éppencsakhogy elég volt. Még ettünk volna, ha lett volna. Nagyon finommmmm!
Szia!
Én 85%-os csokiból csináltam, szóval tettem hozzá egy kis barnacukrot is. Normál tejszínem nem volt itthon, csak zabtejszín, amivel szintén finom krémes lett az állaga. Ellensúlyozásképp tettem a tálka aljába ribizli szemeket, meg a tetejére is párat. A savanykás ribizli a kesernyés csokikrémmel isteni finom volt! Mi ketten ettük meg ezt az adagot! :)
Köszi a receptet!
Zita :)
jól hangzik, a ribizli/málna/meggy plusz csoki nekem is nagy kedvencem
IMÁDOM!
Szerintetek ricottaval is mukodik a recept? Itt nem tudok mascarponet venni.... koszi. Regi
Regi!
picit más lesz az állaga, de sűrítőnek jó lehet bele a ricotta is.
Megjegyzés küldése