2009-04-22

Mascarponés csokoládékrém

Gyors desszert abból, amit a hűtőben találtam. Tíz perc alatt elkészül, mégsem ciki még vendégeknek sem adni. Mi a vasárnapi ebédet zártuk vele. Elég tömény, a receptben megadott mennyiség 4 főre elég. Szerintem cukor nem kell bele.

Hozzávalók: 10 dkg 80%-os csokoládé, 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín

1. Vízfürdő felett felolvasztom a csokoládét
2. Hozzákeverem a mascarponét
3. Kemény habot verek a tejszínből, majd óvatosan hozzákeverem a kihűlt csokoládéhoz
4. Poharakba kanalazom, hűtőbe teszem

9 megjegyzés:

Anita írta...

Jól hangzik! És a képeidet is úgy szeretem. :-)

Mirelle írta...

Ez a krém nálunk is nagy sikerrel fut. :)
Én torták betöltésére is ezt használom.

Méhn Niki írta...

Hmm ismét egy nyálcsorgatós recept... :)

Sára írta...

Nem vagytok valami édesszájúak!
Mindenből kicsit többet tettem bele, és megmézeztem, mert 70%-os csokival nem találtam elég édesnek, és hármunknak éppencsakhogy elég volt. Még ettünk volna, ha lett volna. Nagyon finommmmm!

Zizi írta...

Szia!
Én 85%-os csokiból csináltam, szóval tettem hozzá egy kis barnacukrot is. Normál tejszínem nem volt itthon, csak zabtejszín, amivel szintén finom krémes lett az állaga. Ellensúlyozásképp tettem a tálka aljába ribizli szemeket, meg a tetejére is párat. A savanykás ribizli a kesernyés csokikrémmel isteni finom volt! Mi ketten ettük meg ezt az adagot! :)
Köszi a receptet!
Zita :)

Dolce Vita írta...

jól hangzik, a ribizli/málna/meggy plusz csoki nekem is nagy kedvencem

Névtelen írta...

IMÁDOM!

Névtelen írta...

Szerintetek ricottaval is mukodik a recept? Itt nem tudok mascarponet venni.... koszi. Regi

Dolce Vita írta...

Regi!

picit más lesz az állaga, de sűrítőnek jó lehet bele a ricotta is.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin