Hétvégén, miután fél nap alatt nyolc ételt elkészítettem és lefotóztam, igazán megszállottnak éreztem magam, hogy a fotózásból megmaradt bébipolipból képes voltam még aznap valamit készíteni és azt szintén lefotózni. Lendületben voltam. : )
A saláta nagyon jó lett, zsenge borsóból készítsük, így lesz igazán finom, ezután álljon pár órát a hűtőben. Fehérkenyér és jéghideg száraz fehérbor illene hozzá, ha nem áprilisi lenne éppen az időjárás. A fehérkenyér persze jöhet.
Hozzávalók: 30 dkg bébipolip, 40 dkg pucolt zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 3-4 gerezd új fokhagyma, 1 citrom, só, bors, olívaolaj, 1 csokor petrezselyem
1. A polipokat tegyük fel főni a megpucolt hagyma és répa társaságában. Kb. 30 perc alatt puhul meg a bébipolip
2. A borsót is főzzük meg enyhén sós vízben. Ha extra zsenge, akkor csak egy kis olívaolajon pároljuk puhára
3. Ha megpuhultak a polipok, szűrjük őket le, vágjuk 4 részre és keverjük hozzá a borsót
4. Adjunk hozzá 3 gerezd felaprított fokhagymát, sót, borsot, olívaolajat, citromlevet és felaprított petrezselymet. Erőteljes ízesítésű legyen!
2009-06-02
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Biztosan jól érzik magukat azon a szép halas terítéken!
egészen otthonosan
gyönyörű a tál (persze az étel is benne, bár sikerülne végre összebarátkoznom a polippal, próbálkozom...)nem Vietri véletlenül?
dóra
butlerses a teríték a képen
Fehér forralt bort hozzá...
Megjegyzés küldése