2009-06-02

Bébipolip zsenge zöldborsóval

Hétvégén, miután fél nap alatt nyolc ételt elkészítettem és lefotóztam, igazán megszállottnak éreztem magam, hogy a fotózásból megmaradt bébipolipból képes voltam még aznap valamit készíteni és azt szintén lefotózni. Lendületben voltam. : )
A saláta nagyon jó lett, zsenge borsóból készítsük, így lesz igazán finom, ezután álljon pár órát a hűtőben. Fehérkenyér és jéghideg száraz fehérbor illene hozzá, ha nem áprilisi lenne éppen az időjárás. A fehérkenyér persze jöhet.

Hozzávalók: 30 dkg bébipolip, 40 dkg pucolt zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 3-4 gerezd új fokhagyma, 1 citrom, só, bors, olívaolaj, 1 csokor petrezselyem

1. A polipokat tegyük fel főni a megpucolt hagyma és répa társaságában. Kb. 30 perc alatt puhul meg a bébipolip
2. A borsót is főzzük meg enyhén sós vízben. Ha extra zsenge, akkor csak egy kis olívaolajon pároljuk puhára
3. Ha megpuhultak a polipok, szűrjük őket le, vágjuk 4 részre és keverjük hozzá a borsót
4. Adjunk hozzá 3 gerezd felaprított fokhagymát, sót, borsot, olívaolajat, citromlevet és felaprított petrezselymet. Erőteljes ízesítésű legyen!

5 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Biztosan jól érzik magukat azon a szép halas terítéken!

Dolce Vita írta...

egészen otthonosan

Névtelen írta...

gyönyörű a tál (persze az étel is benne, bár sikerülne végre összebarátkoznom a polippal, próbálkozom...)nem Vietri véletlenül?
dóra

Dolce Vita írta...

butlerses a teríték a képen

Hapci írta...

Fehér forralt bort hozzá...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin