2009-06-28

Giusto étterem

A külvárosi létnek számtalan előnye mellett van egy hátránya is: szórakozás, étterem, kultúra, ezekért autóba kell ülni, és a belvárosba vagy a város másik végébe kell utazni. Dél-Pest nem dúskál ezekben a javakban. 10-15 perces, autós távolságra 5-6 étterem található, de ezek mind csak éhenhalás veszélye esetén felkeresendők, gasztronómiai élményt nem nyújtanak. Inkább sok bosszúságot, színvonaluk a minősíthetetlentől a szívtelenül elkészített középszerűig terjed. Az első közeli vállalható étterem Wong mester szecsuáni étterme, nagyon szeretem de maximum 3 havonta kívánom meg. Újsághirdetésben láttam a Giusto éttermet, amely a Soroksári út elején nyílt nemégiben. Honlapjuk, étlapjuk bíztatónak tűnt, kipróbáltuk, és nagyon örültünk.
A beltér nem pont a kedvencem, modern, kicsit minimál, de ebből a fajtából a barátságos fajta. Az étteremben olasz rádió szólt, ez sokakat zavarhat, nekem tetszett, ilyet csak Olaszországban hallok. Talán jobb, mint a Donatella's kitchenben egy vacsora alatt háromszor hallott Cher-Ramazotti duó. A pincérek kedvesek, lelkesek, a kiszolgálás rendben van, minden fogás után megkérdezték, hogyan ízlett az étel és a borválasztásban profin segített, tökéletesen ajánlott bort a kicsit csípős főételemhez. Érkezésünkkor friss kenyeret kapunk, hogy olajba és balzsamecetbe mártogassuk, míg kiválasztjuk a vacsoránkat. Az olaj nagyon finom, gyümölcsös, bársonyos.
Könnyű vacsorát szerettünk volna, nagyon vonzónak tűnt a halválaszték, de mint többször tapasztaltam már, ebből bármi lehet. Megkérdeztük a pincérünket, friss vagy fagyasztott a hal. "Nagyon friss, ma érkezett"-mondta ő. Ilyet is sokat hallottunk már, de a bizalom elsőre jár mindenkinek. Ez esetben nem is éltek vele vissza. Kagylót, tintahalat ettünk előételnek, puhák, frissek, valóban nem előfőzött vagy fagyasztott alapanyagból készült. Fűszerezése, elkészítése is oylan mintha itthon készítettem volna. Főételnek rákot és marhát ettünk, ezek is tökéletesek voltak. Desszertnek málnaöntetes csokoládétortát ajánlottak, már nem igazán kívántam, de könnyen lecsúszott. 2 pohár fehérborral, ásványvízekkel mindezért 13 ezer forntot fizettünk borravaló nélkül. Közepes ár, pesti viszonylatban. Az éttermet a már említett Donatella's kitchen-hez tudom hasonlítani, amelynek az árai nagyon elszálltak az elmúlt fél évben, minőség azonos, ár jóval kedvezőbb.
Hamarosan visszamegyünk tészta-pizza frontot kóstolni, beszámolok, milyen volt. Pizzát volt szerencsénk látni, bíztatónak tűnik, bár a kemencéjük elektromos. A szakácsnak csak annyit üzentünk, tartsa meg a szokását, mindig ilyen alapanyagokból főzzön, mert sokat szeretnénk ide járni.
Kép: www.giusto.hu

5 megjegyzés:

MGL írta...

Nekem a törzshelyem.....:)

Dolce Vita írta...

ez nálam a tésztákon fog múlni. de ha legközelebb finom halat szeretnék, és nem én készítem itthon, akkor is ide megyek majd

MGL írta...

A tészták...hát igen..nekem a favoritom a ''pap fujtó'' volt a Pomodoroban...ameddig ettem tésztát....de mááááár régen nem ehetek...

Unknown írta...

Nem csak jó az étterem, hanem egyre jobb, mindenkinek ajánlom, főleg a szarvasgombás raviollit!!!

Zsu írta...

Mi nemrég próbáltuk ki, nagyon finom volt az ételünk. A Pizza Pane meleg és puha...esetleg hasonlót valaki szokott csinálni otthon? Receptet meg lehet tudni? :-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin