2009-07-26

Kertemből


Hazaérkeztünk két rövidebb, belföldi nyaralásból és ezek a kincsek vártak minket a kertben. A san marzano paradicsomokat magról nevelgetjük február óta. Tegnap este elkészült ez első adag édes, gazdag ízű paradicsomszósz belőle. Ahogy nézem a hozamot, szeptemberig meg sem állunk a paradicsomfőzésben. A füge fácska 3 éve él nálunk, idén lesz az első jelentősebb mennyiségű termés rajta.
Két hét nem főzés után, holnaptól ismét elfoglalom a konyhát.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Otthon, anyukám kertjében is ilyen terem. Meg koktélpari is.

Kaptam is egy zacskóval. :-)

mandy tarragon írta...

Irigyellek, en is annyira szeretnek egy fugefat :)

Reni írta...

Én is főztem be San Marzanot a hétvégén, eszméletlen finom lett. Igaz én az alapanyagot a piacon vettem. Az erkélyen nevelt paradicsomjaim aszalás áldozatai lettek és már finom fűszeres, kapribogyós olajban áznak :)

Így, hogy idén bejött az erkélyen a lucullus, jövőre san marzanot is ültetek :) kizárólag magról ismét :)

Füge :) A piacon még mindig nagyon nem láttam, de idén már készült nálam is fügelekvár, mert anyósom volt olyan jó, és hozott nekünk egy kilót :) Remélem még eszébe jutunk....

sos_glutén írta...

Szüleimnél 3 hét alatt betegség áldozata lett a paradicsom termés, így most csak esszük és mutatóba lesz eltéve pár üveg paradicsomlé.
Amúgy a képeid alapján nekem a lucullus pari jutott eszembe, ezt a san marzanot nem ismerem.
(Más: csütörtök - Good Food - okés? :-)

Dolce Vita írta...

Vera!

Igen, igen a csütörtök rendben, tudzs küldeni mailben egy tel.számot?

Hasonlít a lululuszra, talán kicsit édesebb nála. Nagyon finom szósz fő belőle

Dolce Vita írta...

lukuluszra, ma a piícon így láttam: luxulus

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin