2009-07-26
Kertemből
Hazaérkeztünk két rövidebb, belföldi nyaralásból és ezek a kincsek vártak minket a kertben. A san marzano paradicsomokat magról nevelgetjük február óta. Tegnap este elkészült ez első adag édes, gazdag ízű paradicsomszósz belőle. Ahogy nézem a hozamot, szeptemberig meg sem állunk a paradicsomfőzésben. A füge fácska 3 éve él nálunk, idén lesz az első jelentősebb mennyiségű termés rajta.
Két hét nem főzés után, holnaptól ismét elfoglalom a konyhát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Otthon, anyukám kertjében is ilyen terem. Meg koktélpari is.
Kaptam is egy zacskóval. :-)
Irigyellek, en is annyira szeretnek egy fugefat :)
Én is főztem be San Marzanot a hétvégén, eszméletlen finom lett. Igaz én az alapanyagot a piacon vettem. Az erkélyen nevelt paradicsomjaim aszalás áldozatai lettek és már finom fűszeres, kapribogyós olajban áznak :)
Így, hogy idén bejött az erkélyen a lucullus, jövőre san marzanot is ültetek :) kizárólag magról ismét :)
Füge :) A piacon még mindig nagyon nem láttam, de idén már készült nálam is fügelekvár, mert anyósom volt olyan jó, és hozott nekünk egy kilót :) Remélem még eszébe jutunk....
Szüleimnél 3 hét alatt betegség áldozata lett a paradicsom termés, így most csak esszük és mutatóba lesz eltéve pár üveg paradicsomlé.
Amúgy a képeid alapján nekem a lucullus pari jutott eszembe, ezt a san marzanot nem ismerem.
(Más: csütörtök - Good Food - okés? :-)
Vera!
Igen, igen a csütörtök rendben, tudzs küldeni mailben egy tel.számot?
Hasonlít a lululuszra, talán kicsit édesebb nála. Nagyon finom szósz fő belőle
lukuluszra, ma a piícon így láttam: luxulus
Megjegyzés küldése