Már majdnem két éve történt, hogy egy ismerősöm mondta, a rántott csirkét sütőben süti. Őszintén megmondom, nem különösen hozott izgalomba a dolog, a "mi finomat együnk ma" kérdésre az egyik utolsó válaszom lenne az, hogy rántott csirkét. A gyerek viszont ma (szegénykém betegen itthon) ezt a választ adta. Az olajban sütésről a minap leírtam a véleményemet, de a gyerek kérése szent, sütöttem neki rántott csirkét, de nem büdösítettem be vele, mert a sütőben sült. Hogy az izgalom nekem is meglegyen (az esti kruppos köhögés mellett), a panírt citrommal és kakukkfűvel fűszereztem. Életem első rántott húsát (panírozott zöldséget egyszer már sütöttem!) fogja még követni újabb, de csak ilyen sütős változat. A panír olyan igazi ropogós panír lett, a fűszerezés is sokat dobott rajta, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 citrom, friss kakukkfű, só, bors, olívaolaj, liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa
1. A csirkét sózzuk, borsozzuk bőven
2. A morzsához keverjük a citrom lereszelt héját, a kakukkfű levélkéket
3. Panírozzuk be hagyományosan a combokat, liszt, tojás, morzsa
4. Tegyük tepsire a csirkéket és csorgassunk rájuk kevés olívaolajat (összesen 2 kupaknyit öntöttem rá)
5. Kapcsoljuk a sütőt 220 fokra, kb. 50 perc alatt süssük ropogósra a combokat, 35 perc után fordítsuk meg őket
2010-02-16
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
22 megjegyzés:
Szia,
Én se vagyok oda a rántott dolgokért egyáltalán. De a sütő nem szárítja ki a húst?
Vera
Nagyon gusztusos, és látszik milyen ropogós! És ami a legvonzóbb benne: Nincs az a csillogós-csöpögős olaj a paníron, ez teszi igazán gusztusossá!
Vera!
nem, lényegében kéregben sül, nekem omlósabbnak, szaftosabbnak tűnt, mint egy olajban panírozott
na most jól elbizonytalanítottál, hogy mit csináljak a házi jószágommal, amiről közben kiderült, hogy nem is tyúk hanem csirke:)
na meg kellett neked emlegetned a franciák elkápráztatását:))...bejelentkezett szombatra após, nagymama mindenki ebédre.
talán az egész csürkéből szerencsésebb pörköltet gyártanom, nem? mi a véleményed???
zseva
Jó adag parmezánt is lehet a morzsába keverni, úgy is nagyon finom!
Marcsi
Na mivan, hús-hetet tartasz? Letudod erre az évre egyben a húsos posztokat? ;P :D
Köszi a tippet, kipróbálom majd, nálunk viszonylag sűrűn előfordulnak rántott cuccok.
Egy kis fűszeres-joghurtos pácolás, natúr kukoricapehely-morzsa és olajspray. Én így szoktam csinálni...
Ez engem is foglalkoztat azóta, mióta hallottam róla, hogy lehet sütőben rántani. Olajban ugyanis nem vagyok hajlandó sütni, így itthon nem eszünk ilyesmit, csak nagyszülőknél.
Előmelegített sütőbe teszed a húst?
Köszi,
Nyestkutya
Na, most már nekem is ki kell próbálnom! Eddig nem mertem, nem hittem al hogy van olyan jó mint az eredeti. De ez nagyon guszta, legszívesebben beleharapnék! (Fránya képernyő...)
Lehetne mellbol is kesziteni?
ezzel meg is adtad a választ a tegnapi pulykamelles kérdésemre!!! köszi. kipróbálom abból, az olajban sütést én is kerülöm, amikor csak lehet. hagyományos sütőnk van, ez lehet gond?
Predátor Párom nevében is ezer köszönet a húsos receptekért :o)))
bonca,
ezzel meg is adtad a választ a tegnapi pulykamelles kérdésemre!!! köszi. kipróbálom abból, az olajban sütést én is kerülöm, amikor csak lehet. hagyományos sütőnk van, ez lehet gond?
Predátor Párom nevében is ezer köszönet a húsos receptekért :o)))
bonca,
Epp tegnap este olvastam a Czifray konyvben a Rantott csirke bejegyzest, nagyon megtetszett, ajanlom figyelmedbe, 74. cikkely.
agi
Zseva!
ha csirke irányba hajlik, akkor egyértelműen pörköltet készíts nekik, bár ezt a citromosat is szeretnék : )))
Marcsi!
igen, jó ötlet, kipróbálom!
Ehran!
Képzeld még egy ossobuco is befigyelt a hétvégén, de azt nem fotóztam.
Ezzel a három húsos recepttel sztem már átléptem a bűvös 10-es számot!
Piszke!
Az is jól hanzgik!
Nyestkutya!
nem melegítettem elő, csirkét be, sütőt be, így kellett neki kb 50-55 perc
Duende!
Nagyon-nagyon jó lett, a hús rettentő szaftos maradt, a panír meg tökéletes
Mévtelen!
sztem bármely részéből lehet készíteni
Bonca!
sztem a sütő nem kérdés itt, sima alsó-felső sütéssel sütöttem.
Agi!
köszi, megnézem!
A bőrt leszedted róla mielőtt paníroztad?
Ez isteni! Ezt kipróbálom!
Helló Dolce!
Rántott csmell: előző nap joghurtba(activia)tevés, majd zsemlemorzsába, vagy zabkorpa, szezánmag zsemlemorzsa keverékébe forgatás és kisütés. Lehet ezt is sütőbe, a joghurttól nagyon finom porhanyós lesz. Nem szeretme a hagyományos panírozási ceremóniát, nekünk ez nagyon bevált. A combokat lefedted az elején, vagy végig "szabadon" sültek?
Köszi
Ágicca
A bőrt nem szedtem le
Ágica!
nem volt lefedve, úgy sütöttem
Kriszta!
Ma megcsináltam vacsira, isteni finom lett!! Köszönöm!
Nekem ehetetlenül száraz lett a hús, mind a comb, mind a mell. :(
Reni
most hétvégén sütöttük anyuval gázsütőben, az is isteni szaftos maradt, sztem hús gond lehetett nálad
Reni, nekem is száraz lett, mert túl sokáig volt a sütőben. Mellnek, ha csíkokban van, elég szerintem 30 perc forró sütőben (~ 200 C). Én elektromos sütőt használtam légkeveréssel, szerintem nem légkeveréssel kellett volna - az is szárította.
Érdemes a panírba kerülő fűszerek mennyiségét megnövelni, vagy a csirkehúst fűszerezni panírozás előtt.
Ne add fel, én is újrapróbálom.
Fenriz
Megjegyzés küldése