Igaz, ez a paradicsomos pesto nem olyan látványos, mint egy frissen készített, smaragdzöld, bazsalikomos változat, de az íze kárpótol mindenért. Tálaláskor dobjuk fel egy kis parmezánnal, olívaolajjal.
Hozzávalók (2 főre): 25-30 dkg tészta (az enyém ligúr trofie), hámozott, egész konzervparadicsomból 2 db paradicsom, 4-5 db olajban eltett aszalt paradicsom, 5 dkg blansírozott (héj nélküli) mandula, extraszűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, kevés friss petrezselyem és bazsalikomlevél, só, bors, parmezán
1. Az aszalt paradicsomot vágjuk darabokra, adjuk hozzá a fokhagymát, mandulát, zöldfűszereket, kb. 0,5 dl olajjal turmixoljuk le.
2. Adjuk hozzá a 2 egész paradicsomot is, turmixoljuk újra (nem kell nagyon pépesre), kóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk
3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, keverjük el a pestóval, parmezánforgácsokkal tálaljuk
kattints a képre a jó felbontásért (később majd megküzdök a blogspottal)
11 megjegyzés:
Isteni! Egyszerű,de nagyszerű!:) Köszi a receptet,biztos benne lesz a top10-es listámban:)
hétköznapra ideális, tartalmasabb, mint egy szelet kenyér felvágottal, és majdnem ugyananyi idő alatt van meg
Nápolyban vettem
Mandula! Mmmmm fincsi lehet:) En mindig dioval csinalom meg vorosbor ecettel:)
Oké, épp a hosszú hétvége egyik napjára kerestem egy gyorsan lebonyolítható ebéd-ötletet. Megvan. :)
Szia Kriszti!
Tegnap megcsináltam vacsorára ezt a tésztát.A gyerekeknek először nem sok bizalmuk volt hozzá, mert "sápatag" a pesto...de az íze valami csodás lett!!! Sajnos nálam kimaradt az aszalt paradicsom, ugyanis Ráckevén nem lehet beszerezni, ahogy a parmezánt sem. Te hol szoktál venni aszalt paradicsomot? 2 hét múlva negyek legközelebb Pestre,akkor beszerzem.
Egyébként nyáron voltunk Velencében,ahol sikerült jó sok pénzt elkölteni a Rialto piacon...vettem egy idős bácsitól egész olcsón szárított paradicsomot, ami nagyon ízletes volt, de nem olajban volt eltéve,hanem csak simán magában-sósan. Haza nem hoztam belőle,mert megettük sonkával és kenyérrel...az idén Rómába megyek,most már tudatosabban fogok vásárolni! Mégegyszer köszi a sok-sok receptet, kitűnőek, mi is legalább annyira italománok vagyunk, mint Te! Gabi
Húúú Kriszta, ez fantasztikus!!!
A Monterossoban vásárolt trofie sajnos már elfogyott (con patate e pesto genovese... hmmm!), de a fusilli is méltó társa volt :-)
Aranyos az üvegpohár:)
Érdekes, hogy egy ilyen egyszerű étel milyen finom tud lenni. Gratulálok, szép képek, jó recept!
Szia Kriszta,
ez a tészta amennyire egyszerű, annyira mennyei. 5 napon belül kétszer készítettem el (másodszorra kissé csípős változatban:). Most a parmezános, olívás tekercs tésztája kel éppen és várja hogy még ma este megsüssem.
Nagyon kíváncsi vagyok már !!
Köszi, hogy megosztod ezeket a finom recepteket.
ha ez ízlett, akkor próbáld ki a mai padlizsánosat is, az is ízleni fog : )
Megjegyzés küldése