
Hozzávalók: 40 dkg eper, 3 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 2 csapott evőkanál kristálycukor
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Mossuk meg és kockázzuk fel az epret. Tegyük egy tűzálló tálba, szórjuk rá a kristálycukrot.
2. A tojásfehérjéket verjük fel lágy habnak, kezdjük el kanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Egy-egy kanál között 1 percig verjük a habot, addig amíg fényes és vágható nem lesz.
3. Habzsákból nyomjuk a habot az eperre majd 15-20 percet süssük, hogy a hab szépen megsüljön, az eper átmelegedjen. Melegen tálaljuk!
recept az NLK májusi számából
7 megjegyzés:
Parádés fotó ismét!!!
ó, köszönöm! : ))
De édes fotó!Olyan aranyosan ülnek ott a tálban,hogy szó szerint zabálni való:)
Szia Kriszta!
Alapvetően az idény gyümölcsöket nyersen szeretem fogyasztani és mindenféle ízesítés nélkül. Kislányunkat is ahhoz szoktattuk, hogy pl. az epret/málnát nem cukrozzuk, mint ahogy az uborkát, paradicsomot, stb. nem sózzuk. Ez azért érdekes, mert én a szülői házból nem ezt hoztam, mi bizony mindig cukroztuk az epret. Viszont ez az édesség NAGGGYON finom lehet, így biztosan kipróbálom. Szerintem még a hétvégén. Mint ahogy nagyon sok receptedet kipróbáltam már és a család kedvenceivé is váltak időközben. A fotóidat is nagyon szeretem!
Betti
Betti!
Én is nyersen szeretem, de ennek így már desszert jellege van
Ezt ki kell próbálnom! Már előre látom, hogy édesapám kedvence lesz! :)
Nagyon egyszerű, villámmegoldás, ami desszertet varázsol pár szem eperből. Igazi torkosság!
Megjegyzés küldése