2011-06-20

Rántott zsálya

Ez a recept már szerepelt évekkel ezelőtt a blogon, egy toszkán nyaralás alkalmával találkoztam vele. A NL Konyhának fotóztam újra, most annyi módosítással, hogy készítettem hozzá egy mártogatóst is: egy nagyon egyszerű szardellás tejfölt.
Zseniális kis nassolgatni való, uzsonna, vendégváró, előételes tálra finom falat. Próbáljátok ki, pofon egyszerű elkészíteni. A fehérbor szinte kötelező hozzá!

Hozzávalók: fejenként 6-8 zsályalevél (jó nagy), 1 tojás, liszt (használhatunk durumdarát is), só, jéghideg szénsavas ásványvíz/szóda, só, 2 dl tejföl, 4-5 darab szardella, olaj a sütéshez

1. A szardellát törjük össze villával, keverjük el a tejföllel
2. Keverjük el a a tojást annyi liszttel és ásványvízzel, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk
3. Forrósítsuk fel az olajat, mártsuk meg a leveleket a tésztában, nem kell, hogy túl sok tapadjon rá, majd hirtelen süssük ki a forró olajban, egyszer fordítsuk

4 megjegyzés:

Fróni írta...

Szuper! ezt tuti kipróbálom-rengeteg zsályám van és szép nagy levelűek. Tökéletesek lesznek rántani. Köszikösziköszi! Vera

Dolce Vita írta...

nagyon szívesen : )

chriesi írta...

Ezt Svájvban is ismerik, egérke (Müsli) néven fut.

Dolce Vita írta...

: ) jogos az elnevezés

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin