2011-12-13

Kókuszos szaloncukor kísérlet 1.

Ebbe beletört a fakanalam. Az első kókuszos szaloncukrom nem igazán sikerült. Ízre jó lett, de az állaga és a kinézete még nagyon nem az igazi. Nem akartam agyoncukrozott szaloncukrot. Pedig viszonylag egyszerű megoldásnak tűnik a fondant+kókuszreszelék+sűrített tej összetevőjű massza. De pont ezt akartam elkerülni, így maradtam a kókuszreszelék+sűrített tej+vaj hármasnál. A formázásig rendben is volt minden, a hűtőben gyönyörűen összeállt a krém, szépen tudtam formázni. Majd jött a csokiba mártás. Ez már igazi katasztrófa lett, az épp egy kicsit langyos csoki minimálisan megolvasztotta a krémet, ez pont elég volt ahhoz, hogy szinte lehetetlen volt vele szépen bevonni a szaloncukrokat. Olvadt vajra ugyanis nem tapad a csoki. Maradt a ronda de finom kategória. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne??

19 megjegyzés:

Panni írta...

És ha formázás után, mártás előtt bedugod egy kicsit a fagyasztóba?

chriesi írta...

Szerintem is a fagyasztó lesz a megoldás, olyan 15-20 percre, aztán mehet rá a csoki. Mindig a kókuszos szaloncukor volt a kedvencem, úgyhogy erre muszáj lesz időt kerítenem. Várom a receptet.:)

chriesi írta...

Ja és lehet, hogy jobb, ha nem mártod, hanem, ha öntöd rá a csokit.

Dolce Vita írta...

maradt még massza, kipróbálom fagyasztva
a recept semmi extra: 10 dkg vaj, 1 egész kókusz, 1 dl cukrozatlan sűrített tej, cukor ízlés szerint. Az enyém direkt nem lett túl édes, nagyon szeretem a friss kókusz ízét, nem akarta elnyomni

ehran írta...

Mi van ha a vajat - vagy legalább egy részét - jó minőségű fehér csokira cseréled? + a fagyasztós trükk.

betti írta...

és a kakaóban hempergetés?
Az ötlet nagyon tetszik, nálunk is biztos sikere lenne.Kíváncsi vagyok mi lesz a megoldás!
Nagy kedvencem a mandulás narancsos szaloncukor. Amióta Nálad olvastam azt készítem. Örök hála:)

Vianne írta...

Én is a fehércsokira szavaznék. Az szépen összetartanà. Vagy marcipàn a vaj helyett?

JudyBlom írta...

(Szilikonos) bonbonforma! Ha a csoki már megdermedt, mehet bele a töltelék. Ezután le kell hûteni, s csak ha jó hideg, " lefedni " egy réteg csokival. Nem próbáltam ugyan, de biztos, hogy mûködne!

ardea írta...

Kókuszzsírral cserélném le a vajat, és kifagyasztanám. Lehet, hogy kipróbálom, van otthon kókuszzsírom. :)

ehran írta...

@ardea: Hm, a kókuszzsírnak magasabb lenne az olvadáspontja, mint a vajnak? Úgy tudtam, az állati zsíroké a magasabb. Vagy ez a kivétel?

Tálaló írta...

Én is évekig próbálkoztam.Tavaly fel is került a blogra.Nekem formázni volt nehéz,a csokiba forgatás ment.Aztán idén kicsit módosítottam rajta és így már tökéletes.Nálam kókusz,vaj,fehércsoki,tejszín és porcukor kerül bele.És amitől igazán finom:a zöld citrom.
Ezzel a recepttel a cukor mennyiségével lehet játszani,egyéni ízléstől függően.A tejszín miatt pedig nem aggódom,mert gyorsan fogy,de amúgy is hideg helyen tartom.

Edit írta...

nemtudom mennyire ismert Magyarorszagon a tejpor. Vajon ha azzal kombinalnad ... ? ugy tudom a suritett tej nagy resze zsir + vaj, ertheto h megolvadt... persze ez lehet, h csak okoskodas :)

Ízbolygó írta...

Frissből csináltad? Annak magas a nedvességtartalma. Kicsit fel kellene főzni kókusztejjel, aztán formázni. A vajat egy az egyben kihagynám belőle.

Karina írta...

Szia!

Én is most próbálkoztam először kókuszos szaloncukorral. Nekem NoSalty-n lévő recept bejött. Nemes egyszerűséggel: kókuszreszelék, porcukor, rózsavíz, és egy kis víz. Én a kókusz egy részét is megőröltem. Formázás nem volt nagyon könnyű, de megoldhatónak bizonyult. a csokiba mártás azonban remekül sikerült. Így szépek és jók is lettek.

sok sikert a rengeteg ötlet között válogatni.

Karina

Elena írta...

A vajat én is kihagynám....én a hétvégén pròbàlkozom vele, kòkusztejjel + reszelékkel megpròbálom formában...persze nem biztos hogy sikerül...:)

Judit írta...

Szia, még nem próbáltam, de ódákat zengenek róla:
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/bounty-csoki.html

gasztroorsi írta...

Szia!
Én kókuszreszelékből csináltam (20dkg)+ 2dl kókusztejet öntöttem rá. Mikróban melegítettem, hogy felpuhuljon a reszelék és kicsit botmixerrel is átpörgettem. 10dkg porcukrot adtam hozzá, kevés kókuszlikőrt és kevés darált mandulát, hogy ne legyen annyira folyós. Ha nem akarod a mandula ízét érezni, kevesebb kókusztej kell.
Szögletes műanyag edénybe nyomkodtam bele és egy órát a fagyasztóban pihent. Ezután könnyű kockákra vágni, majd bemártani olvasztott csokiba.
Sok sikert :-))
Orsi

Martina írta...

A hétvégén voltam főzősuliban, ott fagyasztóba tettük egy kicsit a masszát formázás után, csokibamártás előtt (na és persze után is). Ha jól emlékszem, mi használtunk vajat.

Dolce Vita írta...

Mindenkinek köszi a tippeket!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin