Hozzávalók: 20 dkg világos rozsliszt, 10 dkg tk. rozsliszt, 10 dkg búzakorpa, 3 gr szárított élesztő, só, 3 dkg vaj, langyos víz
1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, vízből annyit tegyünk hogy gyúrható, kemény kenyértésztát kapjunk, pihentessük a tésztát 10 percet
2. Melegítsük be a sütőt 230 fokra
3. Osszuk a tésztát 16 részre, formáljunk gombócokat, majd nyújtsuk ki ezeket 2-3 mm lapos korongokká
4. Villával szurkáljuk meg a korongokat, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezen süssük 10-12 perc alatt ropogósra
...persze kisöccse is vele tartott,
15 megjegyzés:
Űr-keksz...
(ötletekből láthatólag nálatok sincs hiány... ;-) nagyon szupik a jelmezek)
Ez a kedvenc kenyerem, ahányszor Finnországba utazom, mindig ilyet eszem.
Nagyon jók a jelmezek :) És még mindig irtó cukik a gyerekeid!
Receptet vittem, manapság ezen élek.
Anna
Nagyon jók a jelmezek! Azért meg pláne csillagos ötös, hogy így összehoztad a két témát, Wasa-Nasa :))))
:)) Vajon melyik idegen fajjal lép kapcsolatba ez a két bátor űrutazó először?
A zablisztet próbáltad már? Szerintem remek. Én tortillát sütöttem vele. Alacsony a glikémiás indexe, a többi lisztnél alacsonyabb valamivel a szénhidrát tartalma és koleszterincsökkentő is, meg sok vitamin, rost van benne.
Ez a kenyér kifejezetten alkalmas szerintem zabliszthez is.
Duende, zablisztet köszi, veszek
nem tudom, milyen űrlények voltak, de tegnap este kergették őket a lakásban : )
Linyah, véletlen egybeesés : )
a jelmezek persze sk., egész szombaton vágtunk, ragasztottunk
nekem a kedvencem nem lesz, az én kedvencem a lukacsos fehérkenyér, de ebben a kategóriában nagyon jó, főleg, mert vihetem magammal
A ropogós svéd kenyér optimális fogyasztásához egy tipp: szauna után vajjal megkenjük, két-három keménysajt szeletet fektetünk rá. Mustáros pácolt heringhez a legjobb, előtte-közben-utána egy-egy pohárka szilvapálinkával :-)
A szilvapálinkát kihagynám, de az összes többi jöhet, szaunástul mindenestül. Még meg is tudnék hempergőzni a hóban itt a kertben. Bár ahhoz lehet, hogy mégis kell a pálinka
Na ugye :-)
Ezer éve keresem ezt a receptet, nagyon-nagyon köszi!
Gyönyörűek a gyerkőceid :)!
Zsófi
Dejó, alig várom,hgy időm legyen kipróbálni :) Mikor anno Svédországban voltunk, leesett az állam, hogy mennyi verziója kapható ennek a wasa-nak. Be is raktároztam rendesen a csomagba :)
A zabliszthez egy tipp: Sztem baromi drága ahhoz képest, hogy a zabpehely mennyivel olcsóbb. Én mindig azt veszek és abból csinálok a mixergéppel lisztet. Kb 3-4 perc alatt tökéletesen olyan mint a drága verzió.
Én is nagyon szeretem, jó vele sütni.
Nagyon ötletesek a jelmezek, szépek a képek is, hogyan érted el azt a színvilágot, ha szabad megkérdezni? Nagyon tetszik ez a pasztelos-barnás árnyalat. A receptet vittem, újra :))
Köszi Ildikó
Kedves Krisztina, most sül az utolsó pár "szelet". Engem lenyűgözött ez a finomság, hálás köszönet a receptért!!! Kacsazsíros fehér kenyeret követő kedvenc lett nálam, és alig várom, hogy folyton diétázó kolléganőimet is rajongóvá tegyem holnap!!!
Rozi
Rozi!
örülök, hogy ízlik, a maga nemében nagyon jó, de azért a kacsazsíros fehér kenyér és e között nekem még van vagy 200 étel : )))
Megjegyzés küldése