2012-04-01

Céklás torma és áprilisi naptár

Húsvét közeledtével egy finom, házi tormareceptet hoztam. Egy egyszerű céklás tormáét, amelynek az elkészítése nem mondható túl bonyolult műveletnek, viszont az eredmény nagyon finom lesz, nem mellékesen pedig igen látványos. Édes, nem túl erős, csajosan pink. A férjeknek készítsünk hagyományos, bivalyerős változatot, cékla, tejszín, tejföl és méz nélkül.

Hozzávalók: 20 dkg friss torma, 1 kis cékla, 1 dl víz, 1 dl fehérborecet, 1 dl tejszín, 2 nagy evőkanál tejföl, 2 ek. méz, frissen őrölt bors, csipet só

1. A tormát és a céklát pucoljuk meg, reszeljük le. A tormát tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék és a lehető legkevesebb szálas rész kerül bele.
2. A vizet forraljuk fel, öntsük a keverékre, keverjük hozzá az ecetet, a mézet.
3. Ha meghűlt, keverjük hozzá a tejszínt, a tejfölt, frissen őrölt borssal és egész kevés sóval fűszerezzük

Az áprilisi naptár pedig a szokásos két méretben letölthető: 1920x1200 és 1280x1024
 
Az április betűje remélem, tetszik mindenkinek, főszerepet kap majd az új blogban.

4 megjegyzés:

Gabesz írta...

Gyonyoru a hatterkep, mint mindig...

muzsi írta...

nagyon szép, köszönöm! már be is laktam :)

Martina írta...

Szépséges!

Dolce Vita írta...

és finom : )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin