Húsvét közeledtével egy finom, házi tormareceptet hoztam. Egy egyszerű céklás tormáét, amelynek az elkészítése nem mondható túl bonyolult műveletnek, viszont az eredmény nagyon finom lesz, nem mellékesen pedig igen látványos. Édes, nem túl erős, csajosan pink. A férjeknek készítsünk hagyományos, bivalyerős változatot, cékla, tejszín, tejföl és méz nélkül.
Hozzávalók: 20 dkg friss torma, 1 kis cékla, 1 dl víz, 1 dl fehérborecet, 1 dl tejszín, 2 nagy evőkanál tejföl, 2 ek. méz, frissen őrölt bors, csipet só
1. A tormát és a céklát pucoljuk meg, reszeljük le. A tormát tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék és a lehető legkevesebb szálas rész kerül bele.
2. A vizet forraljuk fel, öntsük a keverékre, keverjük hozzá az ecetet, a mézet.
3. Ha meghűlt, keverjük hozzá a tejszínt, a tejfölt, frissen őrölt borssal és egész kevés sóval fűszerezzük
4 megjegyzés:
Gyonyoru a hatterkep, mint mindig...
nagyon szép, köszönöm! már be is laktam :)
Szépséges!
és finom : )
Megjegyzés küldése