2012-05-10

Paradicsomos-kakukkfüves újkrumpli

Az újkrumplinak valójában nem sok íze van, elkél hozzá a sok petrezselyem, pirítás és só, hogy a tavasz egyik kedvenc alapanyagává váljon. Lehet, hogy fura, de én zsenge tökből, rántás vagy habarás nélkül készült főzelékhez szeretem a legjobban. Csak úgy, minden nélkül: tök és krumpli. Főleg a krumpli lesült maradékát élvezem kikapargatni a lábosból.
Most azonban valami más készült belőle, az apró újkrumplit paradicsommal, kakukkfűvel és fokhagymával sütöttem sütőben. Egy egészen másfajta köret lett belőle, de szerintem ez is nagyon jól áll neki. Érdemes kipróbálni. Sőt tehetünk mellé csirkecombokat is (így lefedve süssük 40 percet, majd 10 perc alatt pirítsunk rá), kész is a villámgyors ebéd a hétvégére.

Hozzávalók: 1 kg apró újkrumpli, 35 dkg koktélparadicsom, 1 bő evőkanálnyi friss kakukkfű, só, 1 fej fokhagyma, 1 dl olívaolaj

1. A megtisztított burgonyát helyezzük nagyobb tepsibe, adjuk mellé a koktélparadicsomot (egészben), szórjuk meg sóval, vágott kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal.
2. Tegyük közé a gerezdekre szedett fokhagymát. 220 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük készre
Ideális hétvégi ebéd: nagyobb szemű krumpliból, csirkével, citrommal

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Ezt kipróbálom! Nagyon jól hangzik!:)
A szövegben viszont a köret helyett körtét írtál. :)
Először nem is értettem, hogy hova kell a körte..:)

Dolce Vita írta...

: )) javítom

Névtelen írta...

Bocs, de ha sem habarva, sem rántva nincs a tökfőzelék, akkor hogyan készíted? Vagy csak megpárolod vajon, kaporral, sóval és kész?

Dolce Vita írta...

Olívaolajon párolom, só, kapor, kicsi fehérborecet, méz, majd tejföllel elkeverem

Névtelen írta...

Bocs de minek a méz a tök fözibe ?
Én csak balzsam ecetet öntök bele .:)

Dolce Vita írta...

mert szeretem, ha egy kicsit édeskés. Így pikánsabb savanykás és édes, de egyik sem dominál. Balzsamecetből barnát?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin