2012-06-06

Június 7.

Igen, ez a mai dátum. Nem nagy dolog, nekem mégis fontos ez a nap. Ádám ma 6 éves (és ennek van gasztronómiai kapcsolódása is), illetve néhány hete ígértem erre a napra valamit. Aki emlékszik még rá, ma lesz a Szép magyar könyv verseny eredményhirdetése. Kaptunk mi is meghívót! : )))) Hogy miféle elismerést kapunk, azt csak este tudom meg.
Ádi születésnapjára pedig ezt a focis tortát készítettem. Azt hiszem az én fiam volt a legboldogabb kisfiú az egész világon, mikor elkészült a torta. Kinézetre gyönyörű volt, a belseje nagyon finom (epres-mascarponés-tejsznes krém, sima piskótával), a zöld máz rajta szerintem ehetetlen volt. Kész fondant masszát vettem (fehéret, ezt mi színeztük zöldre), szépen nyújtható, nagyon könnyű vele dolgozni, mint egy gyurma. Csak sajnos az élvezeti értéke is a gyurmáéval vetekedett. És szerintem az ehetősége is csak egy fokkal van bármelyik gyerekgyurma előtt. : ( Soha többet ilyet, brrr
És még egy régen beharangozott hír. Régóta mondogatom, készül a blog új ruhája. Most végre elkészült, már a sablon programozását és az exportot csinálják az ehhez értők. A szerkezet és a funkciók nem igen fognak változni (a blogmotor igen, wordpress alapú lesz), a korábbi címen elérhető a blog, de frissülni csak az új fog, ahova minden korábbi tartalmat, képeket, kommentet átrakunk. A direkt cím a www.dolcevitablog.hu.
nagyobb méretért kattints a képre

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szépséges lesz! Az Úrfinak pedig sok boldog születésnapot!
Anna

Dolce Vita írta...

köszi a nevében is!

a blog meg remélem, működik majd rendesen

Mária írta...

Gratulálok én is a nagyfiúnak! Az én fiamnak a névnapja volt tegnap, és szerintem ő is örülne egy ilyen tortának - ezek szerint érdemes marcipán bevonattal csinálni? A foci labdákat vetted vagy pedig azt is te csináltad?
Leírnád azért a torta receptjét? Vagy úgy is jó, ha átküldöd...

Dolce Vita írta...

a labda az gyertya. 1000 ft-ért vettem a 6 db-ot ott ahol a pasztát is, majd másnap a tescóban 490-ért láttam...
mindenképpen marcipánnal érdemes, kb. 35-65% arányban mandula és porcukor

Dolce Vita írta...

a receptet hétfőre ígérem

Judyt írta...

Kíváncsian várom a repcetet,mert jövőhétre párom szülinapjára tervezek valami epres tortát. nagyon klassz ez a focis ;)
Drukkolok este és kíváncsian várom az eredményt!

Névtelen írta...

Nagyon drukkolok Neked én is! :) És a szezámos csokitortád (is) isteni! Nagyon örülök ennek a receptnek - nálam ez a brownie helyett a tuti befutó! (az már nekem túl tömény, de ez így egyszerűen isteni!)

Rita írta...

Kedves...
Miről is szól a második könyv, és akkor a fiadnak ilyen gyurma?

Dolce Vita írta...

Kedves Rita!

valami gond lehet a szövegértéseddel, azt írtam róla, hogy milyen jó. ; )

Névtelen írta...

Kedve Rita, ugyan, ugyan...
Mellesleg, nem muszáj az ornamentikát megenni. :)
Nekem két kamasz fiam van, pici korukba mindent figyeltem mit adok nekik, egész nap főztem, kotyvasztottam. Még Túró Rudit is képes voltam magam készíteni házi túróból.
Ma már sok mindent alább hagytam, nincs időm napi 6-8 órát ezzel foglalkozni (melyik mai nőnek van) mondjuk munka mellett. Piac, zöldségpucolás, kenyérsütés, pástétomkeverés, tészta gyúrás, had ne soroljam. Mivel 185 cm-es fiúk, sportolnak, két óránként esznek, eszméletlen adagokat, tiszta agyrém. Bizony-bizony becsúszik hetente egy Meki.
Ettől függetlenül naponta főzök, igyekszem az elvekhez ragaszkodni és én is hirdetem, hogy mi bizony egészségesen étkezünk, mert így is van.
Gabi

Pötipite írta...

Nagyon szép lesz az új oldal!

Ági írta...

biztos az új blog is ilyen nívós lesz!
egy kérdés: miért pont a hagyma van az oldal tetején???
Ági

Martina írta...

Mikortól él az új oldal? Mellesleg nagyon szép design!

Unknown írta...

miért nem te készítetted a fondantot?meglepődtem, hogy vetted..
azért szép!:)

Dolce Vita írta...

Az új oldal kb. 2 hét múlva indul el

a hagymás metszet megtetszett nagyon, van még több kedvencem is a fejléchez, időközönként cserélni fogjuk. A másik nagy kedvencem egy káposzta : ). Tartalmi jelentősége nincs, csak vizuális

A díszítést egyáltalán nem kell megenni. Bár a gyerekek sajnos ették. Egy ismerősőm tanácsára próbáltam ki. Gyönyörű tortákat készít, tőle kértem tanácsot fondanthoz. Nem ajánlotta, hogy péntek este belekezdjek a szombati torta fondantjába nulla tapasztalattal, készet ajánlott, bár nem ezt a márkát, de ezt kaptam csak. Kipróbáltam és ez a tapasztalatom: Ennek a bevonatnak csupán az a funkciója, ha valami extra díszítésű tortát szeretnél, mint a gyurma úgy használhatod, a kreativitásnak nincs határa, nagyon könnyű vele dolgozni. Ez a jó benne. A másik oldala: ehetetlen és meglehetősen drága. Felejtős darab szerintem, ha mandulából mi magunk készítünk masszát, az olcsóbb és meg is lehet enni. Viszont nehezebb vele lényegesen dolgozni

...... írta...

Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
1) Szerelmi varázslatok
2) Elveszett szerelmi varázslatok
3) Válási varázslatok
4) Házassági varázslatok
5) Szerelmi varázslatok.
6) Elválasztó varázslatok
7) Száműzd el a volt szeretőt
8.) Szeretnél előléptetni.
9) lottó nyerő varázslatok
10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
12) varázslat a megszállottság megtörésére
Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
WhatsApp: +2348155926512

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin