2008-01-26

Rák tavaszi tekercs tésztában – VKF. a tenger gyümölcsei I.

Gabojsza remek kiírása nekem nem azért okozott fejtörést, mert hadilábon állok a tengeri kütyükkel, (Nagyon is jóban vagyok velük, én lennék a legboldogabb, ha minden nap ezt kellene ennem), hanem azért, mert szinte az összes kedvenc és különleges halételem már szerepel az oldalon. (Risotto nero, polipcarpaccio, édes-csípős tintahal, polpo in umido, grillezett rák, tengeri halleves, borsós polipragu, kagylóleves). Valmi újat kellett kitalálnom, a megoldás végül egy csomag tavaszi tekercs tészta hátulján mosolygott rám: rák tésztába csomagolva. Az eredmény igencsak finom lett, kívül ropogós tészta, belül omlós rákhús, finom, édes, csípős ízekkel. A receptet felvettem az állandó ételeim közé!
Amióta ráakadtam a nagycsarnok leghátsó halasára, ahová minden szerdán és pénteken friss (nem fagyasztott, előfőzött) hal érkezik, csak innen vásárolok. Az igazság, hogy a fagyasztás borzasztóan tönkreteszi ezeket az ételeket, így már soha nem fogják azt az igazi tengerparti hangulatot adni nekünk, amiért elkészítettük. (nem pestiek ebben az esetben súlyos hátrányban vannak).


Hozzávalók 4 főre: 36 db megtisztított rákfarok (a farok legvégét hagyjuk rajta), 16 db tavaszi tekercs tészta, gyömbér, édes soya szósz, tavaszi tekercs szósz, csili, 1 gerezd fokhagyma, snidling, olaj a sütéshez

1. Készítsük el a pácot: a szószokból, fűszerekből, hagymákból, fél órára tegyük bele a rákokat
2. A tésztalapokat felezzük el, majd hajtsuk félbe és így tekerjük bele a rákokat. A farkincájuk legvége lógjon ki!
3. Nagyon forró olajban 1-2 perc alatt süssük készre, frissen tálaljuk.

8 megjegyzés:

Moha és Sáfrány írta...

melyik az a leghatso halas? az azsiahoz kepest tudnal navigalni kicsit?

Névtelen írta...

lehetetlen eltéveszteni, mert sajnos ez az egyetlen, ahol friss tengeri hal van. egy beugróban található, és ha az ázsiától nézzük, akkor a legelső halas. egyébként úgy hallottam, hogy a fekete kagylót például a metróból szerzik be, de a többit nem tudom.

Moha és Sáfrány írta...

koszonom a felvilagositast! :)

Dolce Vita írta...

Az ázsiaitól asszem a 2. beugróban van, szemben (a két oldalsó halasnál csak faygasztott van)

Moha és Sáfrány írta...

nagyon szepen koszonom!

Névtelen írta...

Hello! Tavaszi tekercs tésztát pedig az Ázsia boltból? adódik a kérdés.:-)

Dolce Vita írta...

Igen, fagzasytott kiszerelést vettem. 40 db és 1000 ft körül volt.

Névtelen írta...

köszi!
M.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin