
Amióta ráakadtam a nagycsarnok leghátsó halasára, ahová minden szerdán és pénteken friss (nem fagyasztott, előfőzött) hal érkezik, csak innen vásárolok. Az igazság, hogy a fagyasztás borzasztóan tönkreteszi ezeket az ételeket, így már soha nem fogják azt az igazi tengerparti hangulatot adni nekünk, amiért elkészítettük. (nem pestiek ebben az esetben súlyos hátrányban vannak).
Hozzávalók 4 főre: 36 db megtisztított rákfarok (a farok legvégét hagyjuk rajta), 16 db tavaszi tekercs tészta, gyömbér, édes soya szósz, tavaszi tekercs szósz, csili, 1 gerezd fokhagyma, snidling, olaj a sütéshez
1. Készítsük el a pácot: a szószokból, fűszerekből, hagymákból, fél órára tegyük bele a rákokat
2. A tésztalapokat felezzük el, majd hajtsuk félbe és így tekerjük bele a rákokat. A farkincájuk legvége lógjon ki!
3. Nagyon forró olajban 1-2 perc alatt süssük készre, frissen tálaljuk.
8 megjegyzés:
melyik az a leghatso halas? az azsiahoz kepest tudnal navigalni kicsit?
lehetetlen eltéveszteni, mert sajnos ez az egyetlen, ahol friss tengeri hal van. egy beugróban található, és ha az ázsiától nézzük, akkor a legelső halas. egyébként úgy hallottam, hogy a fekete kagylót például a metróból szerzik be, de a többit nem tudom.
koszonom a felvilagositast! :)
Az ázsiaitól asszem a 2. beugróban van, szemben (a két oldalsó halasnál csak faygasztott van)
nagyon szepen koszonom!
Hello! Tavaszi tekercs tésztát pedig az Ázsia boltból? adódik a kérdés.:-)
Igen, fagzasytott kiszerelést vettem. 40 db és 1000 ft körül volt.
köszi!
M.
Megjegyzés küldése