Ez a recept még május elején jelent meg a Diéta és Fitness újságban, már régóta szerettem volna feltenni, mert nagyon szeretem ezt a fotót. De valami mindig közbejött. Szerintem a recept is nagyon jó, gyakorlatilag egy könnyített panna cotta, epresen. A látvány miatt is mindenképpen érdemes kipróbálni. Főleg vendégségre ajánlom, hihetetlenül könnyű, és gyors desszert, ettől függetlenül biztos, mindenki odalesz érte.
Hozzávalók: 50 dkg eper, 3,5 dl natúr joghurt, 1 dl tejszín, 3 evőkanál cukor/méz, 4 lap zselatin
1. Az eper felét turmixoljuk le a joghurttal és a cukorral
2. A tejszínt forraljuk fel, olvasszuk fel benne a zselatinlapokat, majd ha már majdnem kihűlt keverjük az epres joghurthoz
3. Félliteres (legpraktikusabb a szilikonos) formába öntsük a krémet, majd egészben hagyva helyezzük bele a többi megmosott epret is. Szilárdulásig hűtőben tartsuk
2008-06-11
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
20 megjegyzés:
Szép! Nagyon.
Gratulálok!
Tényleg nagyon szép, szeretnivaló fotó! Gyakran készítek egyszerű joghurtos, tejszínes, gyümölcsös, zselatinos krémeket (főleg vendégeknek, amikor desszertre már elfogy a szusz) , de egész gyümölcsöket még nem csempésztem bele. Fotóinspiráció után, majd legközelebb...
LepkePillangó
Ízbolygó!
Köszönöm!
LepkePillangó!
Sztem is klasszikus vendéges desszert, gyorsan vmi látványosat (nekem erre a másik ütőkártya a sorbet). Az egész gyümölcsök vágásnál nagyon látványosak
Na, ahogy a magától értetődő megoldások is elkerülnek néha - gyümölcscsempészés pl -, az is csak ma esett le,hogy D&F-be írogatsz.
Nem mondom, hogy emiatt megveszem (bár lenne hol hasznosulnia pl a diéta tanácsoknak:-)), de mindenképpen belelapozok! Gratulálok!
LepkePillangó
Lepkepilangó!
Februárban és májusban jelentem meg a D&F-ben, azóta nem, és a megjelent receptek felkerültek blogra is. Szeptembertől valószínű, majd máshol láthatsz. Akkor majd szólok
nagy kár, hogy már elfogyott! :)
Chili!
A desszert vagy az újság?
Nemsokára felteszek egy sajtómegjelenések linket, ott látható lesz
Jól néz ki! Én azért a magok miatt átnyomnám egy szűrőn a trumixolt epret :-D
igen, akkor nem lenne ilyen pöttyős a teteje
Kérek szépen tanácsot, hogy agar-agar-ral hogy lehetne ezt elkészíteni! Vegetáriánus lévén nem szeretnék zselatint használni.
Köszönöm szépen!
Ildikó!
A tejszínben olvaszd fel az agar-agart, a gyümölcsöt semmiképp ne főzd, mert akkor elveszíti a friss zamatát az egész. Szóval csak a tejszínt melegítsd!
Kedves K!
Először is hatalmas gratula Neked!
Egy újságban olvastam rólad, és nagyon örülök hogy rátaláltam a blogodra is!;)
Gratula hozzá!
Gyors, finom, ízletes , könnyen elkészíthető olasz receptek (én is imádom az olasz konyhát!!), könnyed írásmód!!
Remélem még sok-sok finom recept van a tarsolyodban,amit megosztasz velünk!
GRATULA!!!
Dia
dolcevita: Köszönöm, ki fogom próbálni!
megcsinaltam málnával, isteni!
naponta újracsinálom. köszönöm!!:-)
M.
Szerinted ezt meggyel is meg lehet csinálni? Vajon milyen íze lenne?
Meggy-íze : ))))
Sztem simán lehet abból is, de málnából sem lehet rossz
Szia!
Szerinted fagyasztott gyümölcsből is lehet? Milyen gyümölcsöt ajánlasz hozzá így télen?:)
B.
B.!
A krém, amit turmixolsz, lehet fagyasztott eper/málna, benne az egész gyümölcs viszont friss legyen. Lidlben láttam epret. Díszítésnek megteszi
Szia DV!
Megcsináltam, de nem állt össze ilyen szépen. Mi lehetett a baj? Nekem inkább ilyen krémes habos állagú lett (mint a francia krémes, sőt még annyira sem állt össze), pedig hűtőben volt másfél napig. Valami tipp hogy mi volt a baj?
Köszi,
B.
B.!
Kevés lehetett a zselatin, gondolom. Ha a minden mennyiséget tartottál, akkor a lapot kell 6-ra emelni.
Megjegyzés küldése