2008-06-11

Eper-terrine

Ez a recept még május elején jelent meg a Diéta és Fitness újságban, már régóta szerettem volna feltenni, mert nagyon szeretem ezt a fotót. De valami mindig közbejött. Szerintem a recept is nagyon jó, gyakorlatilag egy könnyített panna cotta, epresen. A látvány miatt is mindenképpen érdemes kipróbálni. Főleg vendégségre ajánlom, hihetetlenül könnyű, és gyors desszert, ettől függetlenül biztos, mindenki odalesz érte.

Hozzávalók: 50 dkg eper, 3,5 dl natúr joghurt, 1 dl tejszín, 3 evőkanál cukor/méz, 4 lap zselatin

1. Az eper felét turmixoljuk le a joghurttal és a cukorral
2. A tejszínt forraljuk fel, olvasszuk fel benne a zselatinlapokat, majd ha már majdnem kihűlt keverjük az epres joghurthoz
3. Félliteres (legpraktikusabb a szilikonos) formába öntsük a krémet, majd egészben hagyva helyezzük bele a többi megmosott epret is. Szilárdulásig hűtőben tartsuk

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szép! Nagyon.
Gratulálok!

Névtelen írta...

Tényleg nagyon szép, szeretnivaló fotó! Gyakran készítek egyszerű joghurtos, tejszínes, gyümölcsös, zselatinos krémeket (főleg vendégeknek, amikor desszertre már elfogy a szusz) , de egész gyümölcsöket még nem csempésztem bele. Fotóinspiráció után, majd legközelebb...

LepkePillangó

Dolce Vita írta...

Ízbolygó!

Köszönöm!

LepkePillangó!

Sztem is klasszikus vendéges desszert, gyorsan vmi látványosat (nekem erre a másik ütőkártya a sorbet). Az egész gyümölcsök vágásnál nagyon látványosak

Névtelen írta...

Na, ahogy a magától értetődő megoldások is elkerülnek néha - gyümölcscsempészés pl -, az is csak ma esett le,hogy D&F-be írogatsz.
Nem mondom, hogy emiatt megveszem (bár lenne hol hasznosulnia pl a diéta tanácsoknak:-)), de mindenképpen belelapozok! Gratulálok!

LepkePillangó

Dolce Vita írta...

Lepkepilangó!

Februárban és májusban jelentem meg a D&F-ben, azóta nem, és a megjelent receptek felkerültek blogra is. Szeptembertől valószínű, majd máshol láthatsz. Akkor majd szólok

Névtelen írta...

nagy kár, hogy már elfogyott! :)

Dolce Vita írta...

Chili!

A desszert vagy az újság?
Nemsokára felteszek egy sajtómegjelenések linket, ott látható lesz

Névtelen írta...

Jól néz ki! Én azért a magok miatt átnyomnám egy szűrőn a trumixolt epret :-D

Dolce Vita írta...

igen, akkor nem lenne ilyen pöttyős a teteje

Névtelen írta...

Kérek szépen tanácsot, hogy agar-agar-ral hogy lehetne ezt elkészíteni! Vegetáriánus lévén nem szeretnék zselatint használni.

Köszönöm szépen!

Dolce Vita írta...

Ildikó!

A tejszínben olvaszd fel az agar-agart, a gyümölcsöt semmiképp ne főzd, mert akkor elveszíti a friss zamatát az egész. Szóval csak a tejszínt melegítsd!

Névtelen írta...

Kedves K!

Először is hatalmas gratula Neked!

Egy újságban olvastam rólad, és nagyon örülök hogy rátaláltam a blogodra is!;)
Gratula hozzá!
Gyors, finom, ízletes , könnyen elkészíthető olasz receptek (én is imádom az olasz konyhát!!), könnyed írásmód!!
Remélem még sok-sok finom recept van a tarsolyodban,amit megosztasz velünk!

GRATULA!!!

Dia

Névtelen írta...

dolcevita: Köszönöm, ki fogom próbálni!

Névtelen írta...

megcsinaltam málnával, isteni!
naponta újracsinálom. köszönöm!!:-)

M.

Névtelen írta...

Szerinted ezt meggyel is meg lehet csinálni? Vajon milyen íze lenne?

Dolce Vita írta...

Meggy-íze : ))))
Sztem simán lehet abból is, de málnából sem lehet rossz

Névtelen írta...

Szia!
Szerinted fagyasztott gyümölcsből is lehet? Milyen gyümölcsöt ajánlasz hozzá így télen?:)
B.

Dolce Vita írta...

B.!

A krém, amit turmixolsz, lehet fagyasztott eper/málna, benne az egész gyümölcs viszont friss legyen. Lidlben láttam epret. Díszítésnek megteszi

Névtelen írta...

Szia DV!
Megcsináltam, de nem állt össze ilyen szépen. Mi lehetett a baj? Nekem inkább ilyen krémes habos állagú lett (mint a francia krémes, sőt még annyira sem állt össze), pedig hűtőben volt másfél napig. Valami tipp hogy mi volt a baj?
Köszi,
B.

Dolce Vita írta...

B.!
Kevés lehetett a zselatin, gondolom. Ha a minden mennyiséget tartottál, akkor a lapot kell 6-ra emelni.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin