2010-06-10

A hétvégi kánikulára

Egy gyors, árukapcsolásos menüjavaslat a hétvégére. Mi tegnap ezt ettük. Nagyon gyorsan elkészül, igaz a sütőt be kell kapcsolni 20-25 percre, de nem kell a tűzhely mellett állni. Gyorsaknak összesen fél óra időtöltés a konyhában a finom ebédért. Gazpacho, fűszeres kenyérrel és, hogy semmi ne vesszen kárba a gazpacho (amiből a kenyeret most elhagytam) átszűrésekor megmaradt zöldségpép feltétnek használva egy gyors leveles tésztás lepényhez. Hirtelen jött az ötlet, mikor már nagyon finomra leturmixoltam a leveshez a zöldségeket, majd átszűrtem és ottmaradt a szűrőben a nagyon finom sűrűje. Nem volt szívem kidobni. Nem volt száraz, annyira nem préseltem ki, a magok és a héjak pedig eltűntek, mert annyira alaposan turmixoltam.


Hozzávalók: 1 tekercs leveles tészta, zöldségpép, 1 fej lilahagyma, 1 cukkini, 15 dkg ún. krémfehérsajt

1. Tekerjük ki a tésztát (ha fagyasztott, akkor engedjük ki, majd nyújtsuk ki vékonyra)
2. Kenjük meg a zöldségpéppel
3. Karikázzuk fel a cukkinit, szeleteljük fel a hagymát, sajtot, tegyük a lepényre
4. 220 fokon 20-25 percig süssük

13 megjegyzés:

Norka írta...

Szuperül néz ki!

szüdzsike írta...

biztos fincsi! Én tegnap találtam ki hogy van kecskesajtom, paradicsomom, és bacon szalonnám (ezeknek el kell fogyniuk...) így lepény lesz belőle:)
de ezt a zöldségest vacsira megcsinálom:)

Krisztina írta...

jó ötlet

Melinda írta...

Szia!

Köszi az ötletet! nagyon jól néz ki, ez alapján valami hasonló is lesz az ebédem:-)

Zsófi írta...

gyönyörű a kép!

sos_glutén írta...

Sziasztok!
Nagyon off topic leszek, bocsi érte, de mivel befőzés szezon kezdete lesz, így gondoltam szólok, hogy az Interspar-ban lehet kapni jó áron kicsi befőttes üvegeket és egyéb befőzéshez való kellékeket.
Bocs a reklámért, de én tegnap nagyon megörültem, mikor ott jártunkkor megláttam :-)

meecee írta...

Nincs is meleg, végre nem fázom. Simán bekapcsolom a sütőt, akár minden nap, sőt klasszul kelnek a kelt tészták :-D

Névtelen írta...

Kedves Krisztina!
Bár nem ide tartozik, de muszáj megkérdeznem, hogy szerinted ilyen kánikulában érdemes-e szalámit tölteni?
Van jó házi hús, szüleimnek füstölője is, csak attól félek, hogy füstölés közben megromlik.
És mi lesz füstölés után?
Hűtőben is megfelelő az egy hónap pihenés?
Köszi, Kata.

Dolce Vita írta...

Kata
sztem nem véletlenül alakult ki, hogy hidegben van a húsfeldolgozás. Talán nem most a legjobb...

Névtelen írta...

sziasztok!:))

gyönyörűek a fotóid és az ételek is nagyon finomak.
tudom,hogy nem pont ide tartozó téma,de mivel mindenki rajong Olaszorországért és a gasztronómiáért, gondoltam tudnátok segiteni! augusztus végén 4-5 napra szeretnénk olasz körutazásra menni a családdal! szeretnék utazási irodával menni,mert igy pl. betudnánk jutni a Vatikánba stb.
szoval esetleg nincs valami jo tapasztalat-ötlet,amikor ti jártatok Rómában?
bocsi mégegyszer és köszi szépen előre is a segitséget!
üdv: Kati

Dolce Vita írta...

Kati!

Írj egy mail címet, ahova tudok levelet küldeni

Névtelen írta...

szia!

Itt az email cimem: katalinn.kiss@hotmail.com
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv.Kati

Névtelen írta...

szia!

Itt az email cimem: katalinn.kiss@hotmail.com
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv.Kati

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin