Teljesen szerelembe estem, megtaláltam kedvenc fagylaltomat. A bazsalikomos limonádé után persze adott volt a helyzet, hogy előbb vagy utóbb fagylalt készüljön a finomságból. A napokban végre elkészítettem ééés IMÁDOM. Nem is ragozom többet, próbáljátok ki Ti is. Igazán kár, hogy nem lehet érezni az ízét monitoron keresztül, bízom benne, hogy a fotó azért valamit átad az érzésből.
Következő lépésként pedig jön a krémes, mascarponés bazsalikomfagylalt (mert ez inkább csak szorbé) és a bazsalikomszirup sütik ízesítésére. Kedvenc fűszerem egészen lázba hozott. : )
Hozzávalók: kb. 10 dkg cukor, 1 nagy csokor bazsalikom + néhány levél a tálaláshoz, 1 citrom, 1 lime
1. A cukorból főzzünk szirupot: keverjük el a cukrot 5-6 dl vízzel, forraljuk fel, gyöngyözve forraljuk 5 percet, majd hűtsük le, ízlés szerint facsarjunk bele citrom és a limelevet, reszeljük hozzá a lime héját.
2. Mossuk meg, szárítsuk meg a bazsalikomleveleket, adjuk hozzájuk a szirupot, botmixerrel turmixoljuk simára.
3. Öntsük egy lapos tálba a levet, tegyük a mélyhűtőbe. Mikor kezd szilárdulni turmixoljuk újra át. Fél óra-óránként turmixoljuk át, hogy krémes legyen. 3-4 turmixolás után fogyasztható. Vagy fagylaltgépben készítsük el
2011-06-14
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
15 megjegyzés:
Kedves Kriszta! ez a recept! :) egyszer ettem eletemben bazsalikomos citromos sorbet fagyit itt Izraelben az iceberg-ben es azota is arrol almodok! Ez a recept az egyik legjobb szulinapi ajandek! :) Holnap elkeszitem!
Próbáld ki thai bazsalikommal, ha lehet mondani még finomabb!
Nagyon jól hangzik ez a fagyi. Tegnap megcsináltam a bazsalikomos limonádét, nagyon ízlett, a férjem egyenesen rajongott érte. Szabina
Ez nem ér... :))
Megyek is és csinálok egy bazsalikomos limonádét...
Én is kóstoltam egyszer bazsalikomos fagyit, ott a bazsalikom a vanília fagyiba volt belekeverve.
Ez is finom lehet.
Akkor boldog születésnapot! : )
Lilahangya, köszi a tippet, nem szoktam használni thai bazsalikomot, megnézem
Szabina, innen már csak egy lépés a fagyi
Duende, a mogyorós-marcipános-csokis tortánál azért barátibb felállás, nem?
Alexandra, vanília és bazsalikom? hm az sem lehet rossz, én a vaníliát mentával, mézzel és pisztáciával szeretem, így egyben3 egy kis olívalaj : )
:)) Kicsit lehet monda aztat. :)) Azért az sem nézett ki rosszul.... :)
Ezt nekem is ki kell próbálnom! Csokis pohárkrémmel már kóstoltam a bazsalikomot, de így még nem! Finom lehet nagyon! Köszi a receptet!
Szia DV!
Mi a fagyigeped markaja? Tudsz ajanlani jot?
Koszonom elore is!
Tonyi
Kedves Dolce Vita! Hát senki nem lep meg téged végre egy fagyigéppel? :)
Amúgy klassz, ki fogom próbálni.
G
de van fagyigépem, csak soha nincs neki hely a mélyhűtőben, de longhi
A Philips fagyigépnek nem kell az egész tartályát a mélyhűtőbe tenni, csak egy korong alakú jégakkut, amit a tartály aljára kell tenni használatkor. Tapasztalatból mondom, hogy rendesen kifagyasztja a fagyit, szép, gombócolható fagyikat lehet vele készíteni.
Nos, megcsinaltam a fagyit, de baj van, mert nem lehet gombocot kanalazni. Olyan mintha jegkockat vagy fagyott vizet akarnek kanalazni...lehet varni kell 5-15 percet h kiengedjen?
Ha nagyon fagyott, akkor mindenképpen. De 5 percnél nem kell nagyon több, ha elegendő cukor van benne, hamar olvad, és pont jó lesz az állaga
Nekem is ua. problémám volt, mint Tonimacaroninak, de 5 perc után sem lett jobb, vízszerűvé kezdett engedni az egész. Nem lehet, hogy sok az 5-6 dl víz?
Megjegyzés küldése