2011-06-14

Bazsalikomfagylalt

Teljesen szerelembe estem, megtaláltam kedvenc fagylaltomat. A bazsalikomos limonádé után persze adott volt a helyzet, hogy előbb vagy utóbb fagylalt készüljön a finomságból. A napokban végre elkészítettem ééés IMÁDOM. Nem is ragozom többet, próbáljátok ki Ti is. Igazán kár, hogy nem lehet érezni az ízét monitoron keresztül, bízom benne, hogy a fotó azért valamit átad az érzésből.
Következő lépésként pedig jön a krémes, mascarponés bazsalikomfagylalt (mert ez inkább csak szorbé) és a bazsalikomszirup sütik ízesítésére. Kedvenc fűszerem egészen lázba hozott. : )

Hozzávalók: kb. 10 dkg cukor, 1 nagy csokor bazsalikom + néhány levél a tálaláshoz, 1 citrom, 1 lime

1. A cukorból főzzünk szirupot: keverjük el a cukrot 5-6 dl vízzel, forraljuk fel, gyöngyözve forraljuk 5 percet, majd hűtsük le, ízlés szerint facsarjunk bele citrom és a limelevet, reszeljük hozzá a lime héját.
2. Mossuk meg, szárítsuk meg a bazsalikomleveleket, adjuk hozzájuk a szirupot, botmixerrel turmixoljuk simára.
3. Öntsük egy lapos tálba a levet, tegyük a mélyhűtőbe. Mikor kezd szilárdulni turmixoljuk újra át. Fél óra-óránként turmixoljuk át, hogy krémes legyen. 3-4 turmixolás után fogyasztható. Vagy fagylaltgépben készítsük el

15 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

Kedves Kriszta! ez a recept! :) egyszer ettem eletemben bazsalikomos citromos sorbet fagyit itt Izraelben az iceberg-ben es azota is arrol almodok! Ez a recept az egyik legjobb szulinapi ajandek! :) Holnap elkeszitem!

Lilahangya írta...

Próbáld ki thai bazsalikommal, ha lehet mondani még finomabb!

Névtelen írta...

Nagyon jól hangzik ez a fagyi. Tegnap megcsináltam a bazsalikomos limonádét, nagyon ízlett, a férjem egyenesen rajongott érte. Szabina

duende írta...

Ez nem ér... :))
Megyek is és csinálok egy bazsalikomos limonádét...

Alexandra írta...

Én is kóstoltam egyszer bazsalikomos fagyit, ott a bazsalikom a vanília fagyiba volt belekeverve.
Ez is finom lehet.

Dolce Vita írta...

Akkor boldog születésnapot! : )

Lilahangya, köszi a tippet, nem szoktam használni thai bazsalikomot, megnézem

Szabina, innen már csak egy lépés a fagyi

Duende, a mogyorós-marcipános-csokis tortánál azért barátibb felállás, nem?

Alexandra, vanília és bazsalikom? hm az sem lehet rossz, én a vaníliát mentával, mézzel és pisztáciával szeretem, így egyben3 egy kis olívalaj : )

duende írta...

:)) Kicsit lehet monda aztat. :)) Azért az sem nézett ki rosszul.... :)

Ritmus írta...

Ezt nekem is ki kell próbálnom! Csokis pohárkrémmel már kóstoltam a bazsalikomot, de így még nem! Finom lehet nagyon! Köszi a receptet!

Tonimacaroni írta...

Szia DV!

Mi a fagyigeped markaja? Tudsz ajanlani jot?
Koszonom elore is!

Tonyi

Névtelen írta...

Kedves Dolce Vita! Hát senki nem lep meg téged végre egy fagyigéppel? :)
Amúgy klassz, ki fogom próbálni.
G

Dolce Vita írta...

de van fagyigépem, csak soha nincs neki hely a mélyhűtőben, de longhi

Kriszta írta...

A Philips fagyigépnek nem kell az egész tartályát a mélyhűtőbe tenni, csak egy korong alakú jégakkut, amit a tartály aljára kell tenni használatkor. Tapasztalatból mondom, hogy rendesen kifagyasztja a fagyit, szép, gombócolható fagyikat lehet vele készíteni.

Tonimacaroni írta...

Nos, megcsinaltam a fagyit, de baj van, mert nem lehet gombocot kanalazni. Olyan mintha jegkockat vagy fagyott vizet akarnek kanalazni...lehet varni kell 5-15 percet h kiengedjen?

Dolce Vita írta...

Ha nagyon fagyott, akkor mindenképpen. De 5 percnél nem kell nagyon több, ha elegendő cukor van benne, hamar olvad, és pont jó lesz az állaga

Névtelen írta...

Nekem is ua. problémám volt, mint Tonimacaroninak, de 5 perc után sem lett jobb, vízszerűvé kezdett engedni az egész. Nem lehet, hogy sok az 5-6 dl víz?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin