2011-09-18

Kakukkfüves-csirkés pite

Sós pitéket fotóztam még a múlt héten és ez a csirkés annyira ízlett, hogy gyorsan lefotóztam a blogra is, mert szerintem Ti is fogjátok szeretni. Készíthetjük vacsorára vagy vendégeknek előételnek.

Hozzávalók 26 cm-s piteformához: 25 dkg liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg zsír, 2 tojás, 0,5 dl víz, 1 csapott tk. só; feltéthez: 20 dkg csirkemellfilé, 1 közepes cukkini, 3 szem paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg füstölt sajt, szárított kakukkfű, 3 ek. olaj

1. A tészta összes hozzávalóját öntsük össze egy keverőtálban, majd 2-3 perc alatt kézzel gyúrjuk homogén tésztává. Formázzunk belőle gömböt, folpackkal fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe minimum 1 órára
2. A felkockázott hagymát dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a szintén kockázott csirkehúst, pároljuk pár percet, adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel.
3. Nagy lángon pirítsuk 5 percet a keveréket, majd adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot.
4. A tojásokat verjük fel, sózzuk, reszeljük hozzá a sajtot.
5. Nyújtsuk ki a piteformába a tésztát, a raguhoz keverjük a tojásos keveréket, szedjük a formába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percet.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól néz ki! Hidegen is finom, meg lehet elöre csinálni a vendégeknek? Enikö

florentine írta...

Ezt sürgősen kipróbálom!

Dolce Vita írta...

Enikő!

elkészítheted korábban, hidegen is nagyon finom volt, csak arra figyelj, hogy inkább csak hűvös helyre tedd kihűlni, ne hűtőbe, mert akkor sztem a tészta rész nagyon "kifagy"

Névtelen írta...

Nagyon finomnak tűnik! Csak egy kérdés: a tojásos keverékkel együtt még ott kell hagyni a csirkés ragut a tűzön, és ha igen meddig, vagy rögtön mehet a sütőbe? Zita

Dolce Vita írta...

A tojásos sajtos keveréket csak miután levetted a tűzről és kicsit meghűlt, különben rántotta lesz belőle

Névtelen írta...

Igen, ezt gyanítottam én is, hogy akkor valami nem fog stimmelni.:) Köszönöm! Biztosan kipróbálom! Zita

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin