Sós pitéket fotóztam még a múlt héten és ez a csirkés annyira ízlett, hogy gyorsan lefotóztam a blogra is, mert szerintem Ti is fogjátok szeretni. Készíthetjük vacsorára vagy vendégeknek előételnek.
Hozzávalók 26 cm-s piteformához: 25 dkg liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg zsír, 2 tojás, 0,5 dl víz, 1 csapott tk. só; feltéthez: 20 dkg csirkemellfilé, 1 közepes cukkini, 3 szem paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg füstölt sajt, szárított kakukkfű, 3 ek. olaj
1. A tészta összes hozzávalóját öntsük össze egy keverőtálban, majd 2-3 perc alatt kézzel gyúrjuk homogén tésztává. Formázzunk belőle gömböt, folpackkal fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe minimum 1 órára
2. A felkockázott hagymát dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a szintén kockázott csirkehúst, pároljuk pár percet, adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel.
3. Nagy lángon pirítsuk 5 percet a keveréket, majd adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot.
4. A tojásokat verjük fel, sózzuk, reszeljük hozzá a sajtot.
5. Nyújtsuk ki a piteformába a tésztát, a raguhoz keverjük a tojásos keveréket, szedjük a formába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percet.
2011-09-18
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Jól néz ki! Hidegen is finom, meg lehet elöre csinálni a vendégeknek? Enikö
Ezt sürgősen kipróbálom!
Enikő!
elkészítheted korábban, hidegen is nagyon finom volt, csak arra figyelj, hogy inkább csak hűvös helyre tedd kihűlni, ne hűtőbe, mert akkor sztem a tészta rész nagyon "kifagy"
Nagyon finomnak tűnik! Csak egy kérdés: a tojásos keverékkel együtt még ott kell hagyni a csirkés ragut a tűzön, és ha igen meddig, vagy rögtön mehet a sütőbe? Zita
A tojásos sajtos keveréket csak miután levetted a tűzről és kicsit meghűlt, különben rántotta lesz belőle
Igen, ezt gyanítottam én is, hogy akkor valami nem fog stimmelni.:) Köszönöm! Biztosan kipróbálom! Zita
Megjegyzés küldése