2008-04-13

Mentás zöldborsópüré

Az igazi finom borsóra, újkrumplira még egy kicsit várni kell, én a napokban azonban már elcsábultam (igaz, alapvetően egy fotózáshoz), de méregdrágán beszereztem egy-két tavaszi zöldséget.
Borsófőzelék helyett próbálja ki egyszer mindenki ezt a finom borsópürét. Elkészíteni nagyon egyszerű, mégis igazán különleges. Szeritem leginkább húsokhoz illik köretnek vagy mártásnak.

Hozzávalók: fél kg cukorborsó, diónyi vaj, 6-8 levél friss menta, só, bors

1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a mentalevelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó egy hónapja nálam éppen húst kísért (egy szűzpecsenyét)! Én több mentát használtam hozzá, így sokkal intenzívebb tavasz íze lett!

Névtelen írta...

A gyerekeim hogy imádták zöldségekkel még ismerkedős korukban! Pár hónaposan így ettek először zöldborsót - akkor még bors nélkül :))

Dolce Vita írta...

és gondolom, menta nélkül : )

Borbély Anita írta...

Szia!

Én zöldborsókrémlevest ettem mentával és füstölt lazaccal. Isteni volt. Én nem gondoltam volna, hogy a menta így passzol a borsóval, de nagyon jó valóban.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin