Borsófőzelék helyett próbálja ki egyszer mindenki ezt a finom borsópürét. Elkészíteni nagyon egyszerű, mégis igazán különleges. Szeritem leginkább húsokhoz illik köretnek vagy mártásnak.
Hozzávalók: fél kg cukorborsó, diónyi vaj, 6-8 levél friss menta, só, bors
1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a mentalevelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!
1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a mentalevelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!
4 megjegyzés:
Jó egy hónapja nálam éppen húst kísért (egy szűzpecsenyét)! Én több mentát használtam hozzá, így sokkal intenzívebb tavasz íze lett!
A gyerekeim hogy imádták zöldségekkel még ismerkedős korukban! Pár hónaposan így ettek először zöldborsót - akkor még bors nélkül :))
és gondolom, menta nélkül : )
Szia!
Én zöldborsókrémlevest ettem mentával és füstölt lazaccal. Isteni volt. Én nem gondoltam volna, hogy a menta így passzol a borsóval, de nagyon jó valóban.
Megjegyzés küldése